Hoofd : Bestandsextensies : .configprofile Het dossier

.configprofile Bestandsextensie

Bestandstype Apple Configuration Profile

Ontwikkelaar Apple
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

.CONFIGPROFILE optienummer

Configuratiebestand gemaakt voor het Mac-besturingssysteem; bevindt zich in Systeemvoorkeuren, een applicatie die is opgenomen op het Mac-platform; bevat instellingsinformatie, zoals wachtwoordbeleid, Wi-Fi-instellingen, toegangsrechten en proxy-verbindingsinformatie.

Meer informatie

Als u een configuratieprofiel wilt installeren, downloadt u het (als het op een website is geplaatst) of opent u de bijlage (als deze naar u is gemaild), moet het profiel worden geopend in de voorkeuren voor Profielen en op Installeren klikken.

Als u een geïnstalleerd profiel wilt zien, klikt u op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van uw scherm, kiest u Systeemvoorkeuren ... en klikt u vervolgens op Profielen. Selecteer het gewenste profiel in de profiellijst om de informatie te bekijken. Als u geen configuratieprofielen hebt geïnstalleerd, verschijnt het paneel Profielen in Systeemvoorkeuren niet.

Als u een configuratieprofiel wilt verwijderen, klikt u op het Apple-pictogram linksboven in het scherm, kiest u Systeemvoorkeuren ... klik vervolgens op Profielen. Selecteer het gewenste profiel in de profielen en klik vervolgens op Verwijderen (-).

OPMERKING: Configuratieprofielen kunnen werken op Macs, iPhones en iPads. Raadpleeg het bestand .MOBILECONFIG voor informatie over iPhone- en iPad-configuratieprofielen.

Programma's die CONFIGPROFILE bestanden openen
Macintosh
Apple System Preferences

Over CONFIGPROFILE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .configprofile verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Apple Configuration Profile beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.