Hoofd : Bestandsextensies : .cpi Het dossier

.cpi Bestandsextensie

Bestandstype1 AVCHD Video Clip Information File

Ontwikkelaar Sony
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

Wat is CPI file?

Een CPI-bestand is een videofragmentinformatiebestand dat is gemaakt door verschillende high-definition (HD) digitale videocamcorders. Het wordt gebruikt om een .MTS of AVCHD, videostream te beschrijven en bevat metadata, zoals de framesnelheid, frames per seconde en beeldverhouding.

Meer informatie

CPI-bestanden worden opgeslagen in het AVCHD-videoformaat, dat gezamenlijk werd ontwikkeld door Sony en Panasonic en voor het eerst werd uitgebracht op de Sony Handycam HDR-UX1 digitale camcorder in 2006. CPI-bestanden worden vaak aangetroffen in de AVCHD / BDMV / CLIPINF-map met HD digitale video-opnamemedia.

Programma's die CPI bestanden openen
Windows
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
Corel VideoStudio
Adobe Premiere Pro
Pinnacle Studio
CyberLink Media Suite
Macintosh
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Adobe Premiere Pro

Bestandstype2 Codepage Information File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

.CPI optienummer2

Bewaart toetsenbordtoewijzing en instellingen voor lettertype op volledig scherm voor MS-DOS en Windows; bevat ingesloten representaties van de karakterglyphs die standaardlettertypen vertegenwoordigen; kan worden aangepast aan verschillende talen.

Programma's die CPI bestanden openen
Windows
Microsoft Windows

Over CPI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cpi verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Codepage Information File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 17.09.2021:
Hallo. Bedankt voor je uitleg over de bestandsextensie .cpi. Mijn camcorder heeft enkele clips gemaakt en dit bestand bijgevoegd, dus ik aarzelde om ze te verwijderen. Is het dan oké dat ik dat doe? Ik weet zeker dat de informatie die ze bevatten erg nuttig is voor professionele fotografen en redacteuren... Lees verder