Hoofd : Bestandsextensies : .ctb Het dossier

.ctb Bestandsextensie

Bestandstype1 AutoCAD Color-Based Plot Style File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

Wat is CTB file?

Bestand gebruikt door AutoCAD, een CAD-programma dat wordt gebruikt voor 2D- en 3D-tekeningen; bevat op kleuren gebaseerde plotstijlen, of toewijzingen van kleuren aan lagen objecten; gebruikt om kleur- en weergave-instellingen aan ontwerpobjecten te koppelen.

Meer informatie

CTB-bestanden kunnen worden vervangen door de nieuwere .STB -indeling, waarmee op lagen gebaseerde op kleur gebaseerde eigenschappen worden samengevoegd tot objectgebaseerde eigenschappen. Veel bedrijven gebruiken nog steeds CTB-bestanden in plaats van STB-bestanden vanwege de kosten die nodig zijn om personeel te trainen en bestaande CAD-ontwerpen te upgraden.

OPMERKING: CTB-bestanden en STB-bestanden kunnen niet allebei worden gebruikt binnen hetzelfde CAD-ontwerp. CTB-bestanden kunnen worden geconverteerd naar STB-bestanden met AutoCAD.

Programma's die CTB bestanden openen
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype2 Cherrytree SQLite Document

Ontwikkelaar giuspen
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.CTB optienummer2

Een CTB-bestand is een document gemaakt door Cherrytree, een notitieprogramma. Het slaat documentgegevens op in SQLite-indeling, die tekst, tabellen, afbeeldingen, objecten en documentinstellingen kunnen bevatten. CTB-bestanden die zijn beveiligd met een wachtwoord worden opgeslagen als .CTX bestanden.

Meer informatie

Gebruikers slaan Cherrytree-documenten meestal op als CTB- of CTX-bestanden. Ze kunnen echter ook documenten in XML-indeling opslaan als .CTD bestanden. Met wachtwoord beveiligde CTD-bestanden worden opgeslagen als .CTZ bestanden. CTD- en CTZ-bestanden zijn handig voor het opslaan van documenten die kleiner zijn dan CTB- en CTX-bestanden. OPMERKING: Cherrytree is ontwikkeld door giuspen, een portmanteau van Giuseppe Penone.

Programma's die CTB bestanden openen

Over CTB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ctb verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Cherrytree SQLite Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 27.08.2019:
Hallo! Ik las je artikel over het .stb-formaat voor AutoCAD en werd nieuwsgierig naar het .ctb-formaat. In je eerste artikel dacht ik dat ze aan vergelijkbare situaties werkten, maar dit laatste artikel heeft me echt geholpen om beide concepten op te helderen. Dan, voor zover ik begrijp, is .ctb een ouder formaat dat alleen werkt met op kleur gebaseerde eigenschappen, terwijl ... Lees verder