Hoofd : Bestandsextensies : .cur Het dossier

.cur Bestandsextensie

Bestandstype Windows Cursor

Ontwikkelaar N/A
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.CUR optienummer

Een CUR-bestand is een cursorafbeelding of -animatie die wordt gebruikt voor de Windows-muisaanwijzer. Het kan een pijl zijn (voor algemeen gebruik), een draaiende zandloper (voor wachttijden), of een I-balk (voor tekstbewerking).

Meer informatie

Aangepaste bureaubladthema's ( .THEME bestanden) kunnen worden gebruikt om de cursorafbeelding / animatie te wijzigen, zoals het veranderen van de zandloper in een horloge. U kunt de afbeelding of animatie aanpassen voor aanwijzers via het bedieningspaneel door de muis-applet te openen en op het tabblad Aanwijzers te klikken. Kies het gewenste schema voor de aanwijzer door de vervolgkeuzelijst "Schema" te selecteren, het schema te kiezen en op Toepassen te klikken.

Als u CUR-bestanden in Windows wilt bekijken, toevoegen, bewerken of verwijderen, worden opgeslagen in het volgende pad:

C: \ Windows \ Cursors

Programma's die CUR bestanden openen
Windows
Microsoft Windows
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems ACDSee
CorelDRAW
Corel VideoStudio
Greenfish Icon Editor Pro
Axialis CursorWorkshop
Linux
Inkscape
Macintosh
Inkscape
Snap Converter

Over CUR bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .cur verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Windows Cursor beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.