Hoofd : Bestandsextensies : .theme Het dossier

.theme Bestandsextensie

Bestandstype1 Microsoft Plus! Desktop Theme

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Text

Wat is THEME file?

Een THEME-bestand bevat een thema voor Microsoft Plus !, een softwareverbetering aan het Windows-besturingssysteem. Het bevat instellingen die worden gebruikt om het Windows-bureaublad aan te passen en wordt opgeslagen in het .INI tekstgebaseerde formaat van Microsoft, dat kleuren, stijlen en verwijzingen bevat naar beeld- en geluidsbestanden die door het thema worden gebruikt. THEME-bestanden kunnen bij Microsoft Plus worden meegeleverd! software of kan op maat worden gemaakt door de gebruiker.

Meer informatie

De eerste Plus! pakket is ontwikkeld als Microsoft Plus! voor Windows 95. De uitbreidingssoftware is later ook gemaakt voor Windows 98 en Windows XP. Het werd stopgezet na de release van Microsoft Vista, waaronder veel van Microsoft Plus! functies.

De bestandsindeling Windows 7 THEME bevat nieuwe functies die niet beschikbaar waren in eerdere versies van Windows. Oudere versies van Windows kunnen deze bestanden nog steeds lezen, maar ze negeren de niet-herkende gedeelten. Windows 7 ondersteunt ook de nieuwere .THEMEPACK -indeling, waarin het THEME-bestand is opgeslagen, evenals de afbeelding, het geluid en andere bestanden waarnaar het thema verwijst.

OPMERKING: WineHQ kan THEME-bestanden gebruiken om de skins stil te zetten van Windows-programma's op het Linux-platform.

Programma's die THEME bestanden openen
Windows
Microsoft Plus!
Linux
Wine

Bestandstype2 Comodo Theme File

Ontwikkelaar Comodo Group
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Binary

.THEME optienummer2

Thema-bestand gebruikersinterface gebruikt door COMODO, een antivirusprogramma; bevat kleuren en stijlen die het uiterlijk van het programma veranderen; gebruikt voor het personaliseren en veranderen van het uiterlijk en het gevoel van de software.

Meer informatie

Comodo-thema's die de extensie ".theme" gebruiken, gebruiken hetzelfde formaat als .MSSTYLES -bestanden.

Programma's die THEME bestanden openen

Bestandstype3 GTK Theme Index File

Ontwikkelaar The GTK+ Project
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

.THEME optienummer3

Thema-indexbestand gebruikt door GTK, een tool die wordt gebruikt voor het programmeren van gebruikersinterfaces in Linux; bevat bureaubladthema-instellingen, waaronder naam, type, opmerking, pictogrammen, achtergrondafbeelding, venstervoorkeuren, lettertypen, geluiden en kleurenschema's; opgeslagen in een indeling zonder opmaak.

Meer informatie

THEME-bestanden kunnen worden opgenomen als onderdeel van een .GTP themapakket of een gzip-gecomprimeerd tar-archief, die beide een index.theme-bestand bevatten. Themapakketten kunnen worden geïnstalleerd onder de /home/[gebruikersnaam]/.themes/[themename]/ directory in GNOME en XFCE.

Programma's die THEME bestanden openen
Linux
GNOME Desktop
XFCE

Over THEME bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .theme verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype GTK Theme Index File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.