Hoofd : Bestandsextensies : .dcm Het dossier

.dcm Bestandsextensie

Bestandstype1 DICOM Image

Ontwikkelaar NEMA
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is DCM file?

Een DCM-bestand is een afbeeldingsbestand dat is opgeslagen in de beeldindeling Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM).   Het slaat een medisch beeld op, zoals een CT-scan of echografie. DCM-bestanden kunnen ook patiëntinformatie bevatten om de afbeelding aan de patiënt te koppelen.

Meer informatie

Het DICOM-formaat is gemaakt door de National Electrical Manufacturers Association (NEMA) als een standaard voor het distribueren en bekijken van medische beelden, zoals MRI's, CT-scans en ultrasoundafbeeldingen. U kunt DICOM-bestanden openen met een verscheidenheid aan programma's voor Windows, macOS en Linux, zoals XnViewMP, GIMP en MeVisLab.

OPMERKING: DCM-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .DICOM bestanden.

Programma's die DCM bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ACD Systems Canvas
IrfanView
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
ezDICOM
MicroDicom viewer
Linux
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
MeVisLab
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
OsiriX Imaging Software
WEB
View My Scans

Bestandstype2 DiskCatalogMaker Catalog File

Ontwikkelaar Fujiwara Software
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.DCM optienummer2

Een DCM-bestand is een bestand dat is opgeslagen in de catalogusindeling die wordt gebruikt door DiskCatalogMaker, een bestandscatalogus- en organisatieprogramma voor de Mac. Het bevat een database van bestanden die zijn opgeslagen op meerdere schijven die kunnen worden opgezocht op bestandsnaam en andere kenmerken. DCM-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .DCMF -bestanden, die vaker voorkomen.

Meer informatie

Als u een DiskCatalogMaker DCM-bestand ontvangt of vindt, kunt u het alleen openen in DiskCatalogMaker. Er is geen ander programma beschikbaar dat het formaat ondersteunt.

DCM-bestanden lijken op .DCMD -bestanden, maar DCMD-bestanden ondersteunen miniatuurafbeeldingen. U kunt een DCM-bestand naar een DCMD-bestand converteren door het bestand in DiskCatalogMaker te openen, Bestand → Opslaan als ... te selecteren en vervolgens te kiezen om op te slaan als een DCMD-bestand.

Programma's die DCM bestanden openen
Macintosh
Roxio Toast
Fujiwara DiskCatalogMaker

Bestandstype3 DCM Audio Module

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.DCM optienummer3

Muziekbestand of "module" gecodeerd in het DCM-formaat

Programma's die DCM bestanden openen

Over DCM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dcm verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DCM Audio Module beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 26.05.2019:
Hoi! Het is altijd indrukwekkend wanneer een gebied een nieuw format ontwikkelt voor die specifieke niche. Ik geloof echter dat DICOM-bestanden een van de belangrijkste zijn voor de samenleving. Ik vraag me af waarom onderzoekers dit nieuwe type bestand hebben gemaakt om medische afbeeldingen op te slaan in plaats van alleen eenvoudige formaten zoals jpegs en pngs te gebruiken... Lees verder