Hoofd : Bestandsextensies : .dds Het dossier

.dds Bestandsextensie

Bestandstype DirectDraw Surface

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.DDS optienummer

Een DDS-bestand is een rasterafbeelding die is opgeslagen in de containerindeling DirectDraw Surface (DDS). Het kan gecomprimeerde en niet-gecomprimeerde pixelindelingen opslaan en wordt vaak gebruikt voor het textureren van modellen van videogamecornettes. DDS-bestanden kunnen ook worden gebruikt om Windows-bureaubladachtergronden of -achtergronden op te slaan.

Meer informatie

Het DDS-formaat is geïntroduceerd in Microsoft DirectX 7.0 om texturen en omgevingen op te slaan. Latere versies introduceerden verschillende verbeteringen, zoals ondersteuning voor volumetexturen in DirectX 8.0, matrices met texturen in Direct3D 10 en nieuwe Direct3D-structuurindelingen in Direct3D 11.

Programma's die DDS bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
IrfanView
Windows Texture Viewer
dotPDN paint.net
Chaos Group Pdplayer
Natron
Linux
GIMP
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron

Over DDS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dds verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DirectDraw Surface beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.