Hoofd : Bestandsextensies : .desklink Het dossier

.desklink Bestandsextensie

Bestandstype Desktop Shortcut

Ontwikkelaar N/A
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

.DESKLINK optienummer

Bestand waarmee Windows-gebruikers snelkoppelingen op het bureaublad kunnen maken door met de rechtermuisknop op een bestand of map te klikken en de optie SendTo → Desktop (snelkoppeling maken) te selecteren; bevat geen gegevens, maar bestaat als een leeg bestand dat Windows op de hoogte brengt om de menuoptie weer te geven.

Meer informatie

Wanneer u de menuoptie SendTo selecteert, zoekt Windows in een specifieke gebruikersmap op het systeem om de lijst met menu-items weer te geven. Bijvoorbeeld, in Windows 7, een DESKLINK-bestand met de naam Desktop (snelkoppeling maken) .DeskLink wordt voor elke gebruiker opgeslagen in de directory [gebruiker] \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ SendTo \. Dit meldt Windows om een menuoptie weer te geven voor SendTo → Desktop (snelkoppeling maken) voor die specifieke gebruiker.

Andere voorbeelden van SendTo-menuoptiebestanden omvatten .ZFSENDTOTARGET voor het maken van gecomprimeerde .ZIP mappen en .MAPIMAIL voor het verzenden van een bestand of map via e-mail.

OPMERKING: Windows toont de extensie ".desklink" niet. DESKLINK-bestanden worden ondersteund door Windows 95 en later.

Programma's die DESKLINK bestanden openen
Windows
Microsoft Windows

Over DESKLINK bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .desklink verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Desktop Shortcut beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.