Hoofd : Bestandsextensies : .dic Het dossier

.dic Bestandsextensie

Bestandstype1 Dictionary File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

Wat is DIC file?

Woordenboek van woorden waarnaar kan worden verwezen door tekstverwerkers en andere softwareprogramma's; wordt vaak gebruikt voor spellingscontroledocumenten en biedt correcte spellingsalternatieven voor verkeerd gespelde woorden.

Programma's die DIC bestanden openen
Windows
IBM Lotus Notes
Microsoft Windows
LibreOffice
Microsoft Word
Kingsoft Writer
JGsoft EditPad Pro
Linux
LibreOffice
Macintosh
LibreOffice
Microsoft Word for Mac

Bestandstype2 DICOM Image

Ontwikkelaar NEMA
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.DIC optienummer2

Een DIC-bestand is een afbeelding die is gemaakt in de indeling Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM). Het bevat een afbeelding zoals een MRI, echografie of CT-scan. DIC-bestanden kunnen ook patiëntidentificatiegegevens opslaan om de afbeelding aan een specifiek persoon te koppelen.

Meer informatie

Het DICOM-formaat dat in DIC-bestanden wordt gebruikt, is ontwikkeld door de NEMA (National Electrical Manufacturers Association) voor het uitwisselen en bekijken van medische beelden, zoals CT-scans, MRI's en echo's. DIC-afbeeldingen maken vaker gebruik van de .DCM -extensie.

Programma's die DIC bestanden openen
Windows
Adobe Photoshop
ezDICOM
MicroDicom viewer
RadiAnt Dicom Viewer
Linux
MeVisLab
Macintosh
Adobe Photoshop
OsiriX Imaging Software

Over DIC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dic verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DICOM Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.