Hoofd : Bestandsextensies : .drw Het dossier

.drw Bestandsextensie

Bestandstype1 DESIGNER Drawing

Ontwikkelaar Corel
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is DRW file?

Tekeningformaat gebruikt door Micrografx Designer, een tekenprogramma voor het maken van technische tekeningen; gebruikt in engineering, constructie en andere gerelateerde velden.

Meer informatie

Micrografx Designer 9 was de laatste versie van het programma gemaakt door Micrografx. Corel heeft het programma aangeschaft en de volgende versie uitgebracht: Corel DESIGNER 10.

Programma's die DRW bestanden openen
Windows
CorelDRAW Technical Suite 2018
Corel Presentations
Adobe FreeHand
Macintosh
Adobe FreeHand

Bestandstype2 Drawing File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.DRW optienummer2

Generiek tekeningformaat dat door verschillende programma's wordt gebruikt; slaat afbeeldingsgegevens op in een vectorindeling, waarbij lijnen (of paden) worden gebruikt om de afbeelding in plaats van punten weer te geven.

Programma's die DRW bestanden openen
Windows
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Picture It!
Dassault Systemes SolidWorks
Macintosh
Apple AppleWorks
Dassault Systemes SolidWorks

Bestandstype3 Personal Designer Drawing File

Ontwikkelaar Personal Designer
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.DRW optienummer3

Een DRW-bestand bevat een tekening gemaakt door verschillende CAD-programma's, zoals Personal Designer, Personal Machinist, MicroDraft, 4Design en microCADDS. Het slaat een 2D- of 3D-tekening op, die de lay-out, afmetingen en lagen van het object bevat.

Meer informatie

U kunt een DRW-bestand openen in het programma dat het heeft gemaakt, of het nu Personal Designer, Personal Machinist, MicroDraft, 4Design of microCADDS is. U kunt het bestand ook openen in DraftView for Personal Designer (PD), waarmee u DRW-bestanden kunt bekijken, afdrukken, markeren of exporteren.

Programma's die DRW bestanden openen

Bestandstype4 ANVIL Drawing File

Ontwikkelaar Manufacturing and Consulting Services
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.DRW optienummer4

Een DRW-bestand bevat een tekening gemaakt door ANVIL-software, meestal ANVIL-1000MD, een 2D CAD-programma dat wordt gebruikt door werktuigbouwkundigen en gereedschapsontwerpers. Het slaat een tekening op van een onderdeel met de lay-out en afmetingen.

Meer informatie

U kunt een DRW-bestand openen in ANVIL-1000MD, ANVIL EXPRESS of ANVIL Viewer. DRW-bestand kan worden geëxporteerd naar AutoCAD .DWG of .DXF bestanden in ANVIL-1000MD. Ze kunnen ook worden geëxporteerd naar JPEG-, PNG-, TIFF-, TGA- en BMP-formaten.

Programma's die DRW bestanden openen

Over DRW bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .drw verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype ANVIL Drawing File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.