Hoofd : Bestandsextensies : .dss Het dossier

.dss Bestandsextensie

Bestandstype1 DiskStation Backup Configuration File

Ontwikkelaar Synology
Categorie Backup bestanden
Formaat N/A

Wat is DSS file?

Een DSS-bestand is een configuratieback-up gemaakt door DiskStation Manager (DSM), een webgebaseerd besturingssysteem dat is inbegrepen bij Synology NAS-apparaten (Network-Attached Storage). Het bevat instellingen voor een systeem, waaronder gebruikers, groepen, gedeelde mappen, werkgroep, domein, wachtwoorden en methoden voor het delen van bestanden. DSS-bestanden kunnen worden gebruikt om instellingen naar de configuratie van een systeem te herstellen.

Meer informatie

NAS-apparaten stellen u in staat uw digitale bestanden op te slaan, of het nu gaat om documenten, muziek, foto's of video, zodat ze altijd toegankelijk zijn. Met DSM kunt u de bestanden beheren die zijn opgeslagen op uw NAS-apparaat. Wanneer u via DSM een back-up maakt van de configuratie-instellingen van een NAS-apparaat, wordt het DSS-bestand gemaakt om de instellingen op te slaan.

Ga naar Configuratiescherm → Update & om een back-upconfiguratiebestand voor de DSS te maken. Herstel en klik op Back-up van configuratie. Het DSS-bestand wordt vervolgens naar uw computer gedownload.

Ga naar Configuratiescherm → Update & om een back-upconfiguratiebestand voor de DSS te herstellen. Herstel en klik op Configuratie herstellen.

Gemeenschappelijke DSS bestandsnamen

[Synology-productnaam] _ [datum gemaakt]. dss - De naamgevingsconventie voor DSS-bestanden wanneer gemaakt en gedownload via DSM.

Programma's die DSS bestanden openen

Bestandstype2 Digital Speech Standard File

Ontwikkelaar International Voice Association
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.DSS optienummer2

Audiobestand opgeslagen door een digitale spraakrecorder of spraakherkenningsprogramma; slaat audiogegevens op in een sterk gecomprimeerde indeling; kan worden geschreven in invoeg- of overschrijfmodus; vaak gebruikt voor professionele transcriptomgevingen, zoals advocatenkantoren.

Meer informatie

DSS-bestanden kunnen worden geschreven met metadata, zoals de datum en tijd van het dictaat, de audiolengte en de prioriteit.

Het DSS-bestandsformaat is oorspronkelijk ontwikkeld onder de International Voice Association (IVA) ), bestaande uit Olympus America, Philips Electronics en Grundig. DSS-bestanden kunnen worden geconverteerd naar meer gangbare typen audiobestanden, zoals .WAV bestanden.

Programma's die DSS bestanden openen

Bestandstype3 DCC Active Designer File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Systeembestanden
Formaat N/A

.DSS optienummer3

Windows-schermbeveiligingsbestand; gebruikt door Windows om een screensaver-animatie of -film uit te voeren wanneer de computer een bepaalde tijd niet actief is (die door de gebruiker kan worden ingesteld); voegt extra screensavers toe aan de lijst die beschikbaar is op het tabblad Screensaver van het regelpaneel Displays.

Programma's die DSS bestanden openen
Windows
Used by the Windows Screensaver

Over DSS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .dss verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DCC Active Designer File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.