Hoofd : Bestandsextensies : .hex Het dossier

.hex Bestandsextensie

Bestandstype1 Hexadecimal Source File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

Wat is HEX file?

Een HEX-bestand is een hexadecimaal bronbestand dat meestal wordt gebruikt door programmeerbare logische apparaten, zoals microcontrollers in afstandsbedieningen, kantoormachines en besturingssystemen voor automotoren. Het bevat instellingen, configuratie-informatie of andere gegevens die zijn opgeslagen in een hexadecimaal formaat. HEX-bestanden kunnen worden opgeslagen in binaire of tekstindeling.

Meer informatie

HEX-bestanden worden ondersteund door verschillende editors, waaronder Heaventools FlexHex, Hex Workshop Hex Editor en HexEdit. Als u een binair HEX-bestand hebt, kan dit alleen worden geopend met hex-editingprogramma's. Als u een op tekst gebaseerd HEX-bestand hebt, kan het ook worden geopend en bewerkt met een teksteditor.

Programma's die HEX bestanden openen
Windows
Heaventools FlexHex
Hex Workshop Hex Editor
Cygnus Hex Editor
HHD Hex Editor
Macintosh
HexEdit
HexEditor

Bestandstype2 BinHex Encoded File

Ontwikkelaar BinHex
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.HEX optienummer2

Bestand gecodeerd met een vroege versie van BinHex (binair-naar-hexadecimaal) coderingssoftware; gebruikt voor het converteren van bestanden naar een tekstindeling die via e-mail kan worden verzonden zonder te worden beschadigd; neemt meestal meer ruimte in beslag dan het originele bestand.

Meer informatie

Het BinHex-programma is alleen beschikbaar voor de Mac. Nieuwere versies van het programma slaan BinHex-bestanden op met een .HQX -extensie in plaats van '.hex'.

Programma's die HEX bestanden openen
Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
UUDeview
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Mac Binary Converter

Over HEX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .hex verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype BinHex Encoded File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 13.07.2019:
Hallo! Ik begin een microprocessorklas en mijn leraar vroeg me wat informatie over .hex-bestanden te zoeken. Uw inzending was erg informatief en geweldig voor mij om te begrijpen wat ze zijn. Het is ongelooflijk dat dit formaat het mogelijk maakt om instellingen en andere gegevens in hexadecimaal formaat op te slaan om microcontrollers te besturen... Lees verder