Hoofd : Bestandsextensies : .hpgl Het dossier

.hpgl Bestandsextensie

Bestandstype HP Graphics Language Plotter File

Ontwikkelaar Hewlett-Packard
Categorie Vector afbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.HPGL optienummer

Printerinstructiebestand op basis van de plottertaal ontwikkeld door Hewlett-Packard; gebruikt voor het verzenden van informatie naar plotterprinters, die afbeeldingen tekenen met lijnen in plaats van punten zoals een gewone laser of inkjetprinter.

Meer informatie

Bevat een paar regels setup-opdrachten, gevolgd door een lijst met afdrukopdrachten, die de plotter vertellen wat en waar ze op de pagina moeten tekenen.

Programma's die HPGL bestanden openen
Windows
XnViewMP
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
IMSI DesignCAD
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
AutoDesSys formZ
ideaMK HPGL Viewer
ArtSoft Mach
Linux
XnViewMP
Inkscape
vhf interservice Cenon
hp2xx
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
XnViewMP
Inkscape
Lemkesoft GraphicConverter
vhf interservice Cenon
AutoDesSys formZ
Lemkesoft CADintosh

Over HPGL bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .hpgl verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype HP Graphics Language Plotter File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 28.04.2019:
Hallo! Ik heb mezelf altijd afgevraagd hoe plotters en printers werken. Uw artikel over de .hpgl-extensie was echt goed voor mij om een ​​beetje beter te begrijpen hoe deze apparatuur moet worden geconfigureerd. Zijn de .hpgl-bestanden dan als sjablonen? Hoe werkt het afdrukken via regels door deze bestanden te gebruiken? Ik heb begrepen dat dit soort bestanden ook enkele installatieopdrachten bevat om aan te geven waar op de pagina de printer moet afdrukken... Lees verder