Hoofd : Bestandsextensies : .ica Het dossier

.ica Bestandsextensie

Bestandstype1 Citrix ICA File

Ontwikkelaar Citrix
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is ICA file?

Een ICA-bestand is een ICA-bestand (Independent Computing Architecture) dat wordt gebruikt door Citrix-applicatieservers. Het bevat configuratiegegevens voor verbinding met verschillende servers en kan een koppeling bevatten naar een gepubliceerde applicatie of naar een server-desktopomgeving. ICA-bestanden kunnen worden gemaakt met het ICA File Creator-programma of een eenvoudige teksteditor.

Meer informatie

ICA-bestanden stellen gebruikers in staat verbinding te maken met virtuele desktops op afstand, zodat de computer van de gebruiker de applicaties niet lokaal hoeft te installeren. Dit mechanisme biedt voordelen voor systeembeheer en biedt gebruikers ook toegang tot kritieke bedrijfstoepassingen of "bedrijfsapplicaties" vanaf externe locaties. OPMERKING: U kunt dubbelklikken op een ICA-bestand om de externe virtuele toepassing te openen. of bureaubladomgeving waarnaar wordt verwezen door het bestand. Merk echter op dat u een Citrix-client moet hebben geïnstalleerd om het bestand correct te kunnen openen. Een veel voorkomende client is de Citrix Receiver, een desktoptoepassing en webbrowserplugin waarmee de gehoste toepassingen en desktops worden uitgevoerd in een webbrowser zoals Internet Explorer of Firefox. Citrix-ontvanger heeft de voormalige "Citrix Online Plug-in" vervangen voor Mac en Windows.

Programma's die ICA bestanden openen

Bestandstype2 Image Object Content Architecture File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ICA optienummer2

Afbeeldingsbestand dat bitmapafbeeldingen opslaat met behulp van het apparaat en platformonafhankelijke IOCA-indeling; bevat "afbeeldingssegmenten", waarin de afbeeldingsgegevens zijn opgeslagen, evenals parameters die de kenmerken van de afbeelding beschrijven.

Meer informatie

ICA-bestanden ondersteunen zowel compressie als monochrome, grijsschaal- en kleurenafbeeldingen. Ze worden vaak gebruikt voor het scannen, afdrukken of archiveren van afbeeldingen.

Programma's die ICA bestanden openen
Windows
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP

Over ICA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ica verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Image Object Content Architecture File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.