Hoofd : Bestandsextensies : .icns Het dossier

.icns Bestandsextensie

Bestandstype macOS Icon Resource File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.ICNS optienummer

Een ICNS-bestand is een pictogrambestand dat wordt gebruikt door macOS-toepassingen. Het slaat een of meer afbeeldingen op, meestal oorspronkelijk .PNG bestanden en ondersteunt 1-bits en 8-bits alfakanalen. ICNS-bestanden worden gebruikt voor het weergeven van het toepassingspictogram in de macOS-Finder en in het macOS-dock.

Meer informatie

ICNS-bestand geopend in Apple Preview 10

ICNS-bestanden bevinden zich over het algemeen in de map Contents / Resources / in het toepassingspakket. Ze worden ook verwezen door het bestand .PLIST (Info.plist) van de toepassing met de eigenschap CFBundleIconFile.

macOS-pictogrambestanden kunnen worden bekeken met het Apple Preview-programma dat bij macOS wordt geleverd. ICNS-bestanden ondersteunen pictogramafbeeldingen van 16x16, 32x32, 48x48, 128x128, 256x256 en 512x512 pixels, evenals 1024x1024 pixels vanaf Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Programma's die ICNS bestanden openen
Windows
Inkscape
Microsoft File Explorer
Axialis IconWorkshop
Linux
Inkscape
Macintosh
Inkscape
Apple Preview
Snap Converter
Iconographer
Folder Icon X

Over ICNS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .icns verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype macOS Icon Resource File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.