Hoofd : Bestandsextensies : .plist Het dossier

.plist Bestandsextensie

Bestandstype Mac OS X Property List File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.PLIST optienummer

Een PLIST-bestand is een instellingenbestand, ook wel een "eigenschappenbestand" genoemd, dat wordt gebruikt door macOS-toepassingen. Het bevat eigenschappen en configuratie-instellingen voor verschillende programma's.  PLIST-bestanden zijn geformatteerd in XML en gebaseerd op Apple's Core Foundation DTD.

Meer informatie

PLIST-bestand geopend in Apple Xcode 9

PLIST-bestanden kunnen worden opgeslagen in een tekst- of binaire indeling. De op tekst gebaseerde documenten en kunnen worden bewerkt met een teksteditor. Ze moeten echter meestal niet door de gebruiker worden bewerkt, omdat ze zo nodig door hun respectieve programma's worden gewijzigd.

Lijst met bestanden van eigendommen die bij applicaties zijn opgenomen, kan door de ontwikkelaar worden gemaakt en bewerkt met Apples Property List Editor, die is inbegrepen bij Apple Developer Tools. Ze kunnen ook worden geopend en bewerkt met behulp van een PLIST-bewerkingsprogramma van derden.

OPMERKING: U kunt PLIST-bestanden converteren tussen XML- en binaire indelingen met behulp van het plutil-opdrachtregelhulpprogramma:

Gemeenschappelijke PLIST bestandsnamen

Info.plist - De primaire eigenschappenlijst voor Mac OS X-toepassingen, die zich bevinden in de map / Contents / van een .APP -bundel. Als u dit bestand wilt bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op een toepassingsbestand, selecteert u 'Pakketinhoud weergeven' en opent u de map Inhoud.

Programma's die PLIST bestanden openen
Macintosh
Apple Xcode
Fat Cat PlistEdit Pro
PrefEdit
Night Productions Pref Setter
Late Night Property List Tools
Apple plutil

Over PLIST bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .plist verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Mac OS X Property List File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.