Hoofd : Bestandsextensies : .inf Het dossier

.inf Bestandsextensie

Bestandstype Setup Information File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

.INF optienummer

Een INF-bestand is een configuratiebestand met platte tekst dat definieert welke bestanden worden geïnstalleerd met een bepaald softwareprogramma of een bepaalde update. Het kan ook een lijst van de locatie van de bestanden en de mappen waar de bestanden moeten worden geïnstalleerd. INF-bestanden worden gebruikt door het Windows-besturingssysteem of door het programma of installatieprogramma dat het INF-bestand bevat.

Meer informatie

INF-bestanden lijken op .INI -bestanden en worden meestal gebruikt om apparaatstuurprogramma's te installeren. Ze bevatten de naam en locatie van de chauffeur, informatie over stuurprogrammaversies en registerinformatie.

Helaas kunnen INF-bestanden geïnfecteerd raken door virussen, omdat ze automatisch kunnen worden afgevuurd zonder dat u hierom wordt gevraagd. Voor de zekerheid moet je niet proberen ze handmatig te openen.

Programma's die INF bestanden openen
Windows
Microsoft Notepad
Macintosh
MacroMates TextMate

Over INF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .inf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Setup Information File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 13.07.2020:
Hallo! Ik was enkele nieuwe stuurprogramma's aan het installeren op mijn computer en schrok toen ik een .inf-bestand zag. Ik vroeg me af wat dit soort bestanden waren en besloot online wat onderzoek te doen. Heel erg bedankt voor je artikel over hen! Het was echt geruststellend om erachter te komen dat het eenvoudige configuratiebestanden zijn... Lees verder