Hoofd : Bestandsextensies : .m3u Het dossier

.m3u Bestandsextensie

Bestandstype Media Playlist File

Ontwikkelaar Nullsoft
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Text

.M3U optienummer

Een M3U-bestand is een media-afspeellijstbestand dat wordt ondersteund door verschillende mediaspelers, zoals Winamp en iTunes. Het bevat een afspeellijst met MP3's en andere audio- of videobestanden en geeft een overzicht van de locaties van mediabestanden in platte tekst.

Meer informatie

M3U-afspeellijsten worden meestal gebruikt voor audio-afspeellijsten, maar sommige kunnen ook verwijzingen naar videobestanden bevatten. M3U-bestanden bevatten verwijzingen naar mediabestanden, maar niet de daadwerkelijke bestanden zelf.

OPMERKING: "M3U" is de afkorting van "MP3-URL" of "Moving Picture Experts Group Audio Layer 3 Uniform Resource Locator."

Programma's die M3U bestanden openen
Windows
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Roxio Creator
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
Media Player Classic
RealNetworks RealPlayer Cloud
Clementine
Linux
Clementine
XMMS
Android
RealNetworks RealPlayer Cloud
Macintosh
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
RealNetworks RealPlayer Cloud
Clementine
Macgo Mac Media Player
Cog
Songbird
iOS
RealNetworks RealPlayer Cloud

Over M3U bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .m3u verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Media Playlist File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.