Hoofd : Bestandsextensies : .markdown Het dossier

.markdown Bestandsextensie

Bestandstype Markdown Documentation File

Ontwikkelaar John Gruber
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Binary

.MARKDOWN optienummer

Een MARKDOWN-bestand is een tekstbestand dat is gemaakt met een van de verschillende mogelijke dialecten van de Markdown-taal. Het maakt gebruik van opmaak in platte tekst, maar bevat inline-tekstsymbolen die bepalen hoe de tekst moet worden opgemaakt (bijvoorbeeld * bold * voor vetgedrukte tekst of andere markeringen voor cursivering, inspringen, koppen, enz.). MARKDOWN-bestanden zijn ontworpen om documentatie in platte tekst te schrijven die eenvoudig naar HTML kan worden geconverteerd.

Meer informatie

MARKDOWN-bestand geopend in Microsoft Kladblok

Naast HTML-documentatiesystemen zijn Markdown-bestanden ook nuttig met besturingssystemen voor broncode-versies. Dit komt omdat de tekstbestanden gemakkelijk kunnen worden beoordeeld in niet-gecodeerde tekst tegen historische revisies. Projecten gemaakt met GitHub, een populair onlineversiesysteem, gebruiken vaak het bestand README.markdown, dat het leesmij-bestand voor de broncode bevat.

Een Perl-programma genaamd "Markdown" is beschikbaar voor het converteren van Markdown naar HTML. Het kan worden gedownload op de website van Daring Fireball, die wordt onderhouden door John Gruber, de ontwikkelaar van Markdown.

OPMERKING: Markdown-bestanden kunnen ook de .MD , .MARKDN en .MDOWN extensies gebruiken . De extensie ".markdown" en ".md" zijn echter het populairst.

Programma's die MARKDOWN bestanden openen
Windows
gVim
Microsoft Notepad
Notepad++
Calibre
Linux
Vim
Calibre
Daring Fireball Markdown
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler
Calibre
WEB
GitHub

Over MARKDOWN bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .markdown verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Markdown Documentation File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.