Hoofd : Bestandsextensies : .ogv Het dossier

.ogv Bestandsextensie

Bestandstype Ogg Video File

Ontwikkelaar Xiph.Org
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

.OGV optienummer

Videobestand dat het Open Source Ogg-containerformaat van Xiph.Org gebruikt; kan videostreams bevatten die een of meer verschillende codecs gebruiken, zoals Theora; kan met verschillende mediaspelers worden gespeeld.

Meer informatie

OGV-bestanden worden vaak gebruikt voor het afspelen van webpagina-video's met de HTML5 < video > label. In de HTML-broncode wordt echter meestal naar de extensie ".ogg" verwezen, ook al bevatten de bestanden video-inhoud.

Xiph.Org, de ontwikkelaars van het OGV-formaat, bieden een DirectShow-codecpakket waarmee softwareontwikkelaars ondersteuning voor OGV-bestanden kunnen opnemen in zowel open-source als commerciële toepassingen.

OPMERKING: Audiobestanden die gebruikmaken van de Ogg-container worden Ogg Vorbis-bestanden genoemd, waarbij "Vorbis" verwijst naar de specifieke compressie algoritme gebruikt voor de audiogegevens. De term "Vorbis" is niet van toepassing op Ogg-video-inhoud.

Programma's die OGV bestanden openen
Windows
VideoLAN VLC media player
MPlayer
JRiver Media Center
Media Player Classic
MPUI
Linux
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Totem
Macintosh
VideoLAN VLC media player
MPlayer
JRiver Media Center
Macgo Mac Media Player
Tumult Hype
Miro Video Converter
iOS
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Over OGV bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ogv verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Ogg Video File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.