Hoofd : Bestandsextensies : .ps1 Het dossier

.ps1 Bestandsextensie

Bestandstype1 Windows PowerShell Cmdlet File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text

Wat is PS1 file?

Script, of "cmdlet", gebruikt door Windows PowerShell, een Windows-shell-programma gebouwd op Microsoft's .NET Framework; bevat een reeks regels geschreven in de PowerShell-scripttaal; vergelijkbaar met een .BAT of .CMD bestand, maar uitgevoerd door Windows PowerShell in plaats van de programma's Windows CMD.EXE en COMMAND.COM.

Meer informatie

Cmdlets kunnen worden gebruikt om Windows-taken te automatiseren. Een cmdlet kan bijvoorbeeld een groep bestanden hernoemen om een nieuwe bestandsextensie te gebruiken. Een andere cmdlet kan het Windows-register onderzoeken en resultaten naar een bestand exporteren. Cmdlets ondersteunen ook aliassen, pijplijnen en benoemde en positionele parameters voor opdrachten.

Windows PowerShell wordt standaard geïnstalleerd op Windows 7.

OPMERKING: Wees voorzichtig bij het uitvoeren van PS1-scripts omdat ze mogelijk bevatten functies die toegang hebben tot kritieke Windows-besturingssysteemcomponenten.

Programma's die PS1 bestanden openen

Bestandstype2 Microsoft Indexing Service Data File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.PS1 optienummer2

Systeembestand gemaakt met de Indexing Service-functie van Microsoft Windows, waarmee een index van doorzoekbare bestandsinformatie wordt gemaakt; gewoonlijk gemaakt in de directory C: \ System Volume Information \ catalog.wci \ en bevat gegevens waarmee het besturingssysteem sneller kan zoeken.

Programma's die PS1 bestanden openen

Over PS1 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ps1 verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Microsoft Indexing Service Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.