Hoofd : Bestandsextensies : .bat Het dossier

.bat Bestandsextensie

Bestandstype DOS Batch File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text

.BAT optienummer

Een BAT-bestand is een DOS-batchbestand dat wordt gebruikt om opdrachten uit te voeren met de Windows-opdrachtprompt (cmd.exe). Het bevat een reeks lijncommando's die meestal kunnen worden ingevoerd bij de DOS-opdrachtprompt. BAT-bestanden worden meestal gebruikt om programma's te starten en onderhoudsprogramma's in Windows uit te voeren.

Meer informatie

BAT-bestanden kunnen handmatig worden gemaakt en bewerkt om taken te automatiseren en repetitieve bewerkingen uit te voeren. Ze kunnen geschreven worden met een eenvoudige teksteditor, zoals Kladblok, en opgeslagen met een ".bat" -extensie.

Oudere Windows-besturingssystemen zoals Windows 95 en 98 voeren ook BAT-bestanden uit.

OPMERKING: Vermijd het openen van onbekende BAT-bestanden, vermits deze mogelijk virussen of andere kwaadaardige code bevatten.

Gemeenschappelijke BAT bestandsnamen

AUTOEXEC.BAT - Het batchbestand dat wordt uitgevoerd door DOS en oudere versies van Windows (95, 98 en Me) bij het opstarten. Het bevindt zich in de hoofdmap van de opstartschijf.

Programma's die BAT bestanden openen
Windows
Microsoft Windows
Microsoft Windows Command Prompt
IDM UltraEdit
Linux
IDM UltraEdit
Macintosh
Parallels Desktop for Mac
IDM UltraEdit

Over BAT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .bat verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype DOS Batch File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.