Hoofd : Bestandsextensies : .pvf Het dossier

.pvf Bestandsextensie

Bestandstype Portable Voice Format

Ontwikkelaar Marc Schaefer
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.PVF optienummer

Een PVF-bestand is een audiobestand dat is opgeslagen in het draagbare spraakformaat (PVF). Het bevat menselijke spraak, hoogstwaarschijnlijk opgenomen vanaf een telefoongesprek met Mgetty-stem, ook bekend als Vgetty, een softwarepakket dat wordt gebruikt om een antwoordapparaat te maken op een Unix-computer met behulp van een spraakmodem.

Meer informatie

Vgetty is een pakket dat op Unix-besturingssystemen kan worden geïnstalleerd om de mogelijkheden van een spraakmodem te gebruiken om berichten op te nemen en af te spelen. Het softwarepakket bevat een pvftools-map met hulpprogramma's om spraakbestanden te converteren. Vgetty ondersteunt alleen spraakbestanden die zijn geconverteerd naar de onbewerkte modemindeling (RMF). Telefoongesprekkenaudio wordt echter meestal opgenomen in .WAV of .VOC -formaat, wat betekent dat de "pvftools" -hulpprogramma's moeten worden gebruikt om het formaat naar RMF te converteren om het af te spelen. Omdat de Vgetty-hulpprogramma's de WAV- of VOC-bestanden niet rechtstreeks naar RMF kunnen converteren, wordt PVF gebruikt als een tussenliggend formaat. Dit betekent dat Vgetty kan worden gebruikt om het audioformaat van de eerste telefoonoproep naar PVF te converteren en vervolgens wordt gebruikt om PVF-audio naar het RMF-formaat te converteren.

Hoewel PVF-bestanden meestal worden geconverteerd in plaats van gespeeld, kunnen ze worden geopend door Nullsoft Winamp. PVF-bestanden kunnen ook worden geconverteerd naar andere indelingen, zoals .MP3 en .AAC met Factory Audio Converter.

Programma's die PVF bestanden openen
Windows
Nullsoft Winamp
Factory Audio Converter
Linux
Vgetty
Macintosh
Nullsoft Winamp

Over PVF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .pvf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Portable Voice Format beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.