Hoofd : Bestandsextensies : .sid Het dossier

.sid Bestandsextensie

Bestandstype1 Steam Game Data Backup File

Ontwikkelaar Valve
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is SID file?

back-upbestand gemaakt door Steam, een toepassing voor het downloaden en beheren van Valve-videogames op desktopcomputers; bevat gecomprimeerde gamegegevens die zijn gemaakt met de Steam-back-upfunctie (steambackup.exe-programma); gebruikt om van games een back-up te maken naar dvd's of andere externe media.

Meer informatie

SID-bestanden worden gemaakt met een .SIS -bestand en een .SIM -bestand, die metadata bevatten die nodig zijn om back-upgame-gegevens te herstellen. SID-bestanden gebruiken de naamconventie {game} _disk {X} _ {Y} .sid, waarbij 'game' de naam is van het back-upspel, 'X' het schijfnummer is en 'Y' het back-upbestandsnummer is de schijf.

OPMERKING: Steam-back-ups bevatten geen opgeslagen spellen, aangepaste multiplayer-kaarten of configuratiebestanden. U moet deze bestanden handmatig back-uppen en herstellen.

Programma's die SID bestanden openen
Windows
Valve Steam
Linux
Valve Steam
Macintosh
Valve Steam

Bestandstype2 MrSID Image

Ontwikkelaar Extensis
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.SID optienummer2

Afbeelding gemaakt met behulp van Multiple-resolution Seamless Image Database (MrSID) -compressie, ontwikkeld door Extensis voor het comprimeren van grote afbeeldingen; vaak gebruikt voor het partitioneren en opslaan van grote afbeeldingen van geografische informatiesystemen (GIS).

Meer informatie

OPMERKING: Extensis was voorheen bekend als LizardTech.

Programma's die SID bestanden openen
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
ACD Systems Canvas
Extensis GeoExpress
Extensis GeoViewer
ERDAS IMAGINE
Linux
Extensis Express Server
Extensis SquishPic

Bestandstype3 SID Audio File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.SID optienummer3

Audiobestand oorspronkelijk gebruikt door Commodore-computersystemen, maar nu vaker gebruikt voor het afspelen van de geluiden op Commodore-emulators en SID-softwarespelers; vaak gebruikt voor achtergrondmuziek van videogames en kan mono- of stereo-audioformaten gebruiken; gemaakt voor de MOS Technology 6502-processor, die kan worden geëmuleerd door nieuwere desktopsoftware om de audio af te spelen.

Meer informatie

SID-bestanden kunnen de PSID-indeling of de nieuwere RSID (Real SID) -indeling gebruiken. Hoewel het PSID-formaat beter compatibel is met algemene Commodore-emulatiesoftware, vereist het RSID-formaat een vollediger emulatie van de C64-hardware.

Programma's die SID bestanden openen

Bestandstype4 ScanIt Document

Ontwikkelaar AmsterCHEM
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat XML

.SID optienummer4

Document gemaakt en gebruikt door ScanIt, een toepassing die wordt gebruikt om gegevens uit grafieken te extraheren; bevat de grafische afbeelding en de bijbehorende metadata; omvat assendefinities, documentvensters en andere documentspecifieke opties.

Meer informatie

Met het SID-bestand kunt u uw voortgang opslaan en deze op een later tijdstip voortzetten. Het bestand kan in verschillende afbeeldingsindelingen worden opgeslagen, zoals .JPEG , .PNG , .TIF en .BMP .

Programma's die SID bestanden openen

Over SID bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .sid verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype ScanIt Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.