Hoofd : Bestandsextensies : .swp Het dossier

.swp Bestandsextensie

Bestandstype1 Vi Swap File

Ontwikkelaar Bill Joy
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

Wat is SWP file?

Swap-bestand gemaakt door de Vi-teksteditor of een van de varianten ervan, zoals Vim (Vi iMproved) en gVim; slaat de herstelversie op van een bestand dat in het programma wordt bewerkt; dient ook als een vergrendelingsbestand, zodat geen andere Vi-bewerkingssessie tegelijkertijd naar het bestand kan schrijven.

Meer informatie

SWP-bestanden worden onmiddellijk gemaakt wanneer een Vi-tekstbewerkingssessie wordt gestart en ze worden opgeslagen in dezelfde map als hun oorspronkelijke bestand. Een tekstbestand met de naam example.txt zou bijvoorbeeld een swap-bestand met de naam .example.txt.swp hebben.

Als een Vi-sessie wordt beëindigd vanwege een programmadest of crash, blijft het SWP-bestand behouden . Hierdoor kunnen gebruikers de gegevens herstellen met behulp van de optie "(R) ecover" bij het openen van het originele bestand. Als u echter geen gegevens hoeft te herstellen, kunt u het SWP-bestand handmatig verwijderen, zodat het waarschuwingsbericht niet meer verschijnt.

Wanneer u probeert een bestand te openen met een wisselbestand, geeft Vi het volgende bericht : "Swap-bestand .example.txt.swp bestaat al!" (waarbij example.txt het bestand is dat wordt geopend). Vanuit dit dialoogvenster kunt u de volgende opties kiezen: 1) [O] pen Alleen-lezen, 2) (E) dit, 3) (R) ecover, 4) (Q) uit, of 4) (A) bort.

OPMERKING: De oorspronkelijke Vi-editor is ontwikkeld door Bill Joy, de mede-oprichter van Sun Microsystems.

Programma's die SWP bestanden openen
Windows
gVim
Linux
Vi

Bestandstype2 Swap File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.SWP optienummer2

Swap-bestand gebruikt door de virtuele geheugencomponent van een besturingssysteem; bevat gegevens die van het geheugen naar de harde schijf zijn geruild; helpt de hoeveelheid beschikbaar geheugen naar een computer te vergroten; helpt ook om toegang tot veelgebruikte gegevens efficiënter te maken.

Meer informatie

SWP-bestanden kunnen tijdens de installatie van een besturingssysteem vooraf worden toegewezen aan een sectie van een harde schijf, of ze kunnen op aanvraag worden gemaakt. Voor pre-toewijzing kan het besturingssysteem de hoeveelheid virtueel geheugen vergroten met de grootte van het wisselbestand.

Veel besturingssystemen implementeren een virtueel geheugenschema met de naam Demand Paging. In dit schema wordt het wisselbestand opgeslagen in "pagina's", die van de harde schijf worden verwisseld naar geheugen op aanvraag. Het oproepen van oproepen kan ook proberen te anticiperen welke geheugensegmenten waarschijnlijk hierna zullen worden gebruikt en ze vooraf op te halen.

Programma's die SWP bestanden openen
Windows
Microsoft MS-DOS
Macintosh
MacVim
Apple OS X

Over SWP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .swp verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Swap File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.