Hoofd : Bestandsextensies : .webp Het dossier

.webp Bestandsextensie

Bestandstype WebP Image

Ontwikkelaar Google
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.WEBP optienummer

Een WEBP-bestand is een afbeelding die is opgeslagen in de WebP (uitgesproken als "Weppy") rasterafbeeldingsindeling die door Google is ontwikkeld voor webafbeeldingen. Het is ontworpen om de bestandsgrootte van afbeeldingen te verminderen ten opzichte van standaard JPEG-compressie met behoud van dezelfde of vergelijkbare kwaliteit. Met WEBP-bestanden kunnen afbeeldingen sneller worden gedownload.

Meer informatie

WEBP-bestand geopend in Google Chrome 60

WEBP-bestanden worden meestal gevonden wanneer een gebruiker een afbeelding downloadt van een webbrowser door te slepen en de afbeelding op het bureaublad laten vallen of met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken en deze opslaan in het WebP-formaat. Website-uitgevers kunnen ook WEBP-bestanden maken met behulp van grafische software. Als u een WEBP-bestand tegenkomt, kunt u dit openen in de Chrome-, Firefox-, Opera- en Edge-webbrowser of met een grafische editor, zoals Gimp, Photoshop, Image Magick of IrfanView.

De WebP indeling is gebaseerd op de On2 Technologies-technologie die is aangeschaft door Google. Het formaat is in 2010 geïntroduceerd.

OPMERKING: Met de WebP Codec voor Windows-plug-in die hieronder wordt vermeld, kan Microsoft Windows Photo Viewer WEBP-bestanden openen.

Programma's die WEBP bestanden openen
Windows
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
Corel PaintShop Pro
ImageMagick
Microsoft Edge
WebP Codec for Windows
Linux
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
ImageMagick
XnView
Android
Google Chrome
Macintosh
Opera
Mozilla Firefox
Google Chrome
ImageMagick
iOS
Google Chrome
Pixelmator for iOS

Over WEBP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .webp verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype WebP Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.