Hoofd : Bestandsextensies : .wma Het dossier

.wma Bestandsextensie

Bestandstype Windows Media Audio File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Geluidsbestanden
Formaat Binary

.WMA optienummer

Een WMA-bestand is een audiobestand dat is opgeslagen in het door Microsoft ontwikkelde Advanced Systems Format (ASF) -formaat. Het bevat Windows Media Audio en metadata-objecten zoals de titel, artiest, album en het genre van de track. WMA-bestanden lijken op .MP3 -bestanden en worden voornamelijk gebruikt voor het streamen van muziek van internet.

Meer informatie

ASF is het eigen digitale audio- en video-containerformaat van Microsoft. Als het Windows Media Video bevat in plaats van Windows Media Audio, wordt de extensie .WMV gebruikt. WMA- en WMV-bestanden zijn hetzelfde als .ASF -bestanden maar worden vaker gebruikt.

Microsoft Windows Media Player 9 was de laatste versie van de Windows Media Player die werd ontwikkeld voor Mac OS X. Mac-gebruikers kunnen echter wel gebruik Flip4Mac WMV (ook bekend als Microsoft Windows Media Components voor QuickTime) om WMA-bestanden af te spelen. Windows Media-videobestanden gebruiken een .WMV -extensie.

Programma's die WMA bestanden openen
Windows
Foobar2000
Microsoft Windows Media Player
Adobe Acrobat
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Apple QuickTime Player
ACD Systems ACDSee
CyberLink PowerDVD
FMJ-Software Awave Studio
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Corel VideoStudio
Linux
Adobe Acrobat
Audacious
Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Adobe Acrobat
Eltima Elmedia Player
Apple QuickTime Player
Nullsoft Winamp
JRiver Media Center
NCH Switch
Xilisoft Video Converter Ultimate
Wondershare Filmora
iOS
olimsoft OPlayer

Over WMA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wma verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Windows Media Audio File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.