Hoofd : Bestandsextensies : .wri Het dossier

.wri Bestandsextensie

Bestandstype Microsoft Write Document

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Tekstbestanden
Formaat Binary

.WRI optienummer

Een WRI-bestand is een tekstdocument gemaakt met Microsoft Write, een eenvoudige tekstverwerker die bij eerdere versies van Windows werd geleverd via Windows 3.1. Het kan opgemaakte tekst en pagina-opmaakinformatie bevatten.

Meer informatie

Het WRI-bestand was het hoofdbestand dat is gekoppeld aan Microsoft Write. Wanneer Write echter werd vervangen door WordPad en minder door gebruikers gemaakte WSI-bestanden werden gemaakt, daalde de ondersteuning voor het formaat sterk.

Momenteel worden WRI-bestanden zelden gebruikt om tekstdocumenten op te slaan. Maar als u een oud WRI-bestand tegenkomt of iemand een WRI-bestand met u deelt, zijn er verschillende programma's beschikbaar, waaronder een gratis optie in LibreOffice.

Programma's die WRI bestanden openen
Windows
LibreOffice
Microsoft WordPad
Microsoft Works
Microsoft Word
Corel WordPerfect
Rising Sun Solutions Atlantis Word Processor
Linux
LibreOffice
Macintosh
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Microsoft Word for Mac

Over WRI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wri verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Microsoft Write Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.