Hoofd : Bestandsextensies : .xps Het dossier

.xps Bestandsextensie

Bestandstype XML Paper Specification File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Zip

.XPS optienummer

Een XPS-bestand is een document met informatie over vaste pagina-indeling geschreven in de XPS-paginabeschrijvingstaal. Het definieert de lay-out, het uiterlijk en de afdrukinformatie voor een document. XPS-bestanden lijken op .PDF -bestanden, maar worden opgeslagen in het eigen XPS-formaat van Microsoft.

Meer informatie

XPS-bestand geopend in Microsoft XPS Viewer

Het XPS-bestand kan worden gebruikt voor het bekijken, delen, opslaan en beschermen van de inhoud van jouw document. Er is een groot aantal Windows-programma's die kunnen worden gebruikt om een XPS-bestand te maken. U kunt echter alleen rechten van een XPS-bestand bekijken, ondertekenen en opgeven via XPS Viewer. Als u de XPS-inhoud in het XPS-formaat opslaat, kunt u het XPS-bestand ook niet meer bewerken.

XPS is ontworpen als vervanging voor het Enhanced Metafile-formaat ( .EMF ). Het lijkt op een .PDF -bestand, maar is gebaseerd op XML in plaats van de PostScript-taal. XPS-bestanden kunnen in Windows worden gemaakt door de "Microsoft XPS Document Writer" als de printer te selecteren bij het afdrukken van een document. OPMERKING: XPS-bestanden kunnen worden geopend met Microsoft XPS Viewer, die deel uitmaakt van Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Internet Explorer 6 of hoger. Het maakt ook deel uit van het XPS Essentials-pakket, dat kan worden gedownload van Microsoft en gebruikt met Windows XP.

Programma's die XPS bestanden openen
Windows
Adobe Acrobat
Google Drive
Nuance OmniPage
KDE Okular
Dolphin
Microsoft Word
Calibre
Microsoft XPS Viewer
Pagemark XpsViewer
Nuance PDF Converter Professional
Dolphin Futures XPS Viewer
Pagemark XpsConvert
XPS Annotator
Microsoft PowerPoint
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
KDE Okular
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
MuPDF
Macintosh
Adobe Acrobat
Apple Safari
Google Drive
KDE Okular
Microsoft PowerPoint for Mac
Dolphin
Calibre
Pagemark XpsViewer
NiXPS View
NiXPS Edit
Nuance Power PDF Standard for Mac
iOS
Apple Safari

Over XPS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .xps verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype XML Paper Specification File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.