Hoofd : Bestandsextensies : .z Het dossier

.z Bestandsextensie

Bestandstype Unix Compressed File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecomprimeerde bestanden
Formaat Binary

.Z optienummer

Gecomprimeerd bestand dat wordt gebruikt om bestanden op Unix-gebaseerde machines op te slaan of te "packen"; bevat een eenvoudig compressiealgoritme dat wordt gebruikt om bestanden te archiveren en schijfruimte te besparen; kan worden gedecomprimeerd op een Unix-systeem door comprimeren bestandsnaam.z te typen, waarbij "filename.z" de naam is van het bestand dat moet worden uitgepakt.

Meer informatie

Z-bestanden zijn grotendeels vervangen door GNUzip-compressie, waarmee .GZ -bestanden worden gemaakt. Unix-gebruikers kunnen het znew-hulpprogramma gebruiken om Z-bestanden opnieuw naar GZ-bestanden te comprimeren.

Programma's die Z bestanden openen
Windows
7-Zip
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
Zipeg
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
gzip
Archive Manager
uncompress
zcat
znew
unpack
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility
The Unarchiver
Zipeg
Incredible Bee Archiver

Over Z bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .z verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Unix Compressed File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.