Huis > W > Wat Is Google Play Protect?

Wat is Google Play Protect?

Google Play Protect checkt je apps en apparaten op schadelijk gedrag. Het voert een veiligheidscheck uit op apps uit de Google Play Store voordat je ze downloadt. Je apparaat wordt gecontroleerd op potentieel schadelijke apps van andere bronnen. Deze schadelijke apps worden ook wel malware genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een Gmail account hetzelfde als een Google-account?

U hebt al een Google-account als u Gmail gebruikt. U hoeft niet te betalen voor toegang tot sommige producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Ga naar de inlogpagina van het product als u zich wilt aanmelden bij uw Google-account.

Hoe Google Play Protect inschakelen?

Google Play Protect in- of uitschakelen

  1. Open de Google Play Store-app .
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Play Protect. Instellingen.
  4. Zet Apps scannen met Play Protect aan of uit.
Dienovereenkomstig, is de google play store veilig? Google Play Store scant dagelijks de apps op malware en het wordt op diverse manieren getest op veiligheid. Ondanks dat kan er een app doorheen glippen die nieuwe malware bevat. Zodra dit wordt ontdekt verwijderd Google deze app gelijk uit de Play Store.

Welke apps blokkeren Google Play?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat Google Play geen lijst vrijgeeft van apps die het blokkeert. Er zijn echter enkele algemene categorieën apps die waarschijnlijk door Google Play worden geblokkeerd, zoals apps die de servicevoorwaarden van het bedrijf schenden of die malware bevatten. Daarnaast kunnen apps die zijn ontwikkeld door externe ontwikkelaars ook worden geblokkeerd als ze niet voldoen aan het beleid van Google. Bovendien, wat zijn gevaarlijke apps? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien verschillende mensen verschillende meningen kunnen hebben over wat een "gevaarlijke" app is. Enkele mogelijke voorbeelden van gevaarlijke apps zijn echter apps die cyberpesten mogelijk maken, gemakkelijk toegang geven tot ongepaste inhoud, of die gewoon slecht ontworpen zijn en een risico vormen voor de veiligheid of de privacy van de gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Hoe veilig is Google Authenticator?

Alle gedeelde geheimen moeten toegankelijk zijn voor elke toepassing die de ingebouwde Authenticator-functie gebruikt. Dat is niet veilig. Als u een beveiligingsgevoelige sleutel in uw toepassing inbouwt die toegang heeft tot al uw wachtwoorden, creëert u een goudmijn voor hackers.

Men kan zich ook afvragen: wat zijn onbekende bronnen?

Het uitschakelen van de installatie vanaf onbekende bronnen in Android 7 en eerder. In Android 7 en eerder heet de instelling Onbekende bronnen, en er is slechts één schakelaar die de installatie van niet-Google Play-apps aan of uit zet voor het hele systeem. Hoe weet je of een app veilig is? Als een app 150.000 keer gedownload is, is de kans groot dat de app veilig en betrouwbaar is. Wees voorzichtiger als een app slechts 15 keer gedownload is. Lees goed de voorwaarden van de app om te kijken tot welke informatie en functionaliteit je de app toegang geeft.

Dienovereenkomstig, wat doet google play store?

Wat je kunt doen met Google Play

Google-apps waarmee je aan de slag kunt gaan zijn onder andere: Games voor Android-apparaten en Chromebooks. Google Play Games downloaden. Films huren of kopen.
Hoe betalen in de Play Store? In de Play Store kun je betalen met een creditcard of Google Play-tegoed. Als je een app of ander item wilt kopen, selecteer je dit item en tik je op de knop 'Koop'. Je kunt dan kiezen welke betaalmethode je wilt gebruiken.

Dus, hoe kun je een app deblokkeren?

Om een app te deblokkeren, volg je de volgende stappen:
1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
2. Scroll naar beneden en tik op Beperkingen.
3. Voer je toegangscode in.
4. Selecteer de app die je wilt deblokkeren en tik op toestaan.

Door Tess Otts

Vergelijkbare artikelen

Waarom wordt Google Play services niet ondersteund door uw apparaat? :: Waarom krijg ik de melding Google is gestopt?
Handige links