Huis > H > Hoe Maak Je Een Mooie Grafiek?

Hoe maak je een mooie grafiek?

Maak een goede schaalverdeling, het liefst met mooie afgeronde getallen. Gebruik het papier optimaal en probeer de X-as en Y-as ongeveer even lang te maken. Plaats ook niet teveel getallen op de assen, om de grafiek goed leesbaar te houden. Vermeld bij beide assen duidelijk de grootheid en eenheid.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een Spreidingsgrafiek in Excel?

Selecteer de gegevens die u wilt plotten in het spreidingsdiagram. Klik op het tabblad Invoegen en klik vervolgens op Spreiding invoegen (X, Y) of Bellendiagram. Klik op Spreiding. Tip: U kunt de muisaanwijzer op elk diagramtype plaatsen om de naam ervan te zien. Welke grafiek voor welk doel? Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.

Wat is het verschil tussen een grafiek en een staafdiagram?

Een grafiek is een visuele weergave van gegevens met behulp van punten, lijnen of staven. Een staafdiagram is een grafische weergave van gegevens met behulp van staven van verschillende hoogte. Hoeveel grafieken zijn er? Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe je een grafiek definieert. Een gangbare definitie is een verzameling hoekpunten (of knooppunten) verbonden door randen. In dat geval zijn er oneindig veel grafieken, omdat er oneindig veel manieren zijn om een verzameling hoekpunten met randen te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een lijngrafiek?

Een lijndiagram bestaat uit stippen die verbonden worden door een lijn. Elke stip in het assenstelsel geeft een meting weer. Als je gegevens beginnen met een hoge waarde op de y-as, dan kun je een scheurlijn gebruiken. Door middel van een scheurlijn kan je de waardes op de y-as direct met hoge getallen laten beginnen. Bovendien, hoe maak je een tabel in word? Voor een basistabel klikt u op Invoegen > Tabel en beweegt u de muisaanwijzer over het raster totdat het gewenste aantal rijen en kolommen is gemarkeerd. Voor een grotere tabel, of als u een tabel wilt aanpassen, selecteert u Invoegen > Tabel > Tabel invoegen.

Hoe maak je een legenda in Word?

Een grafieklegenda toevoegen

  1. Klik op de grafiek waaraan u een legenda wilt toevoegen, klik op de knop Grafiekelementen. en klik vervolgens op Legenda.
  2. Als u de locatie van de legenda wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast Legenda en klikt u vervolgens op de gewenste locatie.
Hoe maak je een overzichtelijke tabel? Om een duidelijke tabel te maken, moet je eerst een tabellenkop maken. Vervolgens voeg je rijen en kolommen toe aan de tabel. Als je klaar bent, kun je de tabel opslaan als een afbeelding of PDF-bestand.

Dus, hoe een tabel opmaken?

Table format in Word
1. Select the cells you want to format.
2. On the Home tab, in the Font group, choose a font and font size.
3. On the Home tab, in the Paragraph group, choose an alignment option.
4. On the Design tab, in the Table Styles group, choose a table style.
5. On the Design tab, in the Table Styles group, click the More button, and then click Modify Table Style.
6. In the Table Style Options group, select the check boxes for the formatting options that you want, and then click OK.

Door Philips

Vergelijkbare artikelen

Waar kan ik een grafiek maken? :: Hoe maak je lijngrafiek in Excel?
Handige links