Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Een Diagram En Een Grafiek?

Wat is het verschil tussen een diagram en een grafiek?

Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Mensen vragen ook: hoe bewerk je een grafiek in excel?

Gegevens in een grafiek bewerken

  1. Klik op de grafiek.
  2. Klik op het tabblad grafiekontwerp op gegevens bewerken in Excel.
  3. Als u het aantal rijen en kolommen in de grafiek wilt wijzigen, plaatst u de aanwijzer op de rechterbenedenhoek van de geselecteerde gegevens en sleept u om extra gegevens te selecteren.
Daarvan, wat is gegevensbereik excel? Gegevensbereik. Wanneer je een grafiek of diagram wil aanmaken in Excel of Google Spreadsheets dien je eerst te bepalen op welke gegevens deze moet gebaseerd zijn. De gegevens die getoond moeten worden in de grafiek noemen we het gegevensbereik.

Bovendien, hoe bewerk je een grafiek in word?

Er zijn een paar manieren om een grafiek in Word te bewerken. Eén manier is om op de grafiek te klikken en vervolgens op het tabblad "Bewerken" dat bovenaan het scherm verschijnt. Zo kunt u de gegevens bewerken waarmee de grafiek is gemaakt. Een andere manier om een grafiek te bewerken is door er met de rechtermuisknop op te klikken en "Gegevens bewerken" te selecteren in het menu dat verschijnt. Ook dan kunt u de gegevens bewerken waarmee de grafiek is gemaakt. Hoe maak je een lijngrafiek? Er zijn een paar stappen nodig om een lijngrafiek te maken. Eerst moet je de gegevens verzamelen die je in de grafiek wilt uitzetten. Zodra je de gegevens hebt, moet je beslissen welke waarden je op de x-as en de y-as wilt uitzetten. Vervolgens moet je de gegevenspunten uitzetten en verbinden met een lijn. Tenslotte moet je de assen labelen en de grafiek een titel geven.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Hoe maak je een tabel in Word?

Voor een basistabel klikt u op Invoegen > Tabel en beweegt u de muisaanwijzer over het raster totdat het gewenste aantal rijen en kolommen is gemarkeerd. Voor een grotere tabel, of als u een tabel wilt aanpassen, selecteert u Invoegen > Tabel > Tabel invoegen. Wat dit betreft, hoe maak je een legenda in word? Een grafieklegenda toevoegen

  1. Klik op de grafiek waaraan u een legenda wilt toevoegen, klik op de knop Grafiekelementen. en klik vervolgens op Legenda.
  2. Als u de locatie van de legenda wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast Legenda en klikt u vervolgens op de gewenste locatie.

Hoe maak je een overzichtelijke tabel?

Ga naar Invoegen / Tabel / Snelle tabellen en selecteer een kant-en-klaar ontwerp. Pas het naar gelang de gegevens aan door rijen en kolommen toe te voegen of te verwijderen. Hoe een tabel opmaken? Om een tabel te formatteren, klik je op het tabblad 'Start' in het lint. In de groep 'Tabel' klik je op de knop 'Tabel maken'. Er verschijnt dan een venster waarin je de gewenste rijen en kolommen kunt selecteren. Nadat je de gewenste dimensies hebt geselecteerd, klik je op de knop 'OK'.

Wat dit betreft, hoe geef je een tabel een titel in excel?

Om een tabel te titelen in Excel, selecteert u de gehele tabel, klikt u op het tabblad Invoegen en klikt u op Tabel. In het dialogvenster Tabel maken geeft u de optie Tabeltitel op. Vervolgens typt u de gewenste titel in het tekstvak Tabelnaam.

Door Schaffel Hillwig

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel verdient een grafisch ontwerper per maand? :: Waar kan ik een grafiek maken?
Handige links