Huis > H > Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Afbeelding Transparant?

Hoe maak je de achtergrond van een afbeelding transparant?

Een transparant gebied aan een afbeelding toevoegen

  1. Selecteer de afbeelding waarin u transparante gebieden wilt maken.
  2. Klik op Hulpmiddelen voor afbeeldingen > Kleuren wijzigen > Doorzichtige kleur instellen.
  3. Klik in de afbeelding op de kleur die u transparant wilt maken.
  4. Selecteer de afbeelding.
  5. Druk op Ctrl+T.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe heet een Bestand met transparante achtergrond?

Wanneer je een foto of een afbeelding met een transparante achtergrond (of beter gezegd, zonder achtergrond) op wilt slaan in Photoshop, dan is dat niet mogelijk als een JPG. Je zult bijvoorbeeld naar een bestandsformaat als PNG of PSD moeten om dat te kunnen. Hoe haal je een transparante achtergrond weg? Als je vaak achtergronden uit foto's moet verwijderen, maar niet de tijd hebt om dit handmatig te doen, dan is de Remove.bg website wellicht een uitkomst. Het is een eenvoudige gratis website die met een enkele muisklik automatisch en in slechts vijf seconden de achtergrond uit je foto's verwijdert.

Kan een jpg transparant zijn?

Nee, een JPG kan niet transparant zijn. Het JPEG-formaat ondersteunt geen transparantie. GIF en PNG ondersteunen beide transparantie. Hoe afbeelding doorzichtig maken? Er zijn een paar manieren om een afbeelding transparant te maken.
Eén manier is om een beeldbewerkingsprogramma als Photoshop of GIMP te gebruiken. Met deze programma's kun je het gumgereedschap of het toverstafje gebruiken om het gebied te selecteren dat je transparant wilt hebben, en het vervolgens wissen of de ondoorzichtigheid op 0 zetten.
Een andere manier is om een CSS eigenschap zoals "opacity" of "background-color" te gebruiken om de afbeelding transparant te maken. Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt met een zwarte achtergrond, kun je de eigenschap "achtergrondkleur" instellen op "transparant" om de zwarte achtergrond transparant te maken.
U kunt ook een transparante GIF- of PNG-afbeelding gebruiken. Deze afbeeldingen hebben standaard een transparante achtergrond.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe zoek je een afbeelding zonder achtergrond?

Ga naar Google Afbeeldingen in je desktop webbrowser (zoals Chrome of Microsoft Edge) en zoek naar iets met een transparante achtergrond. Opgelet! Dit werkt dit niet op de mobiele site van Google. Klik achtereenvolgens op: Tools > Kleur > Transparant. Men kan zich ook afvragen: wat is een transparante achtergrond? Wat is een transparant formaat? Een transparant logo is een logo in PNG- of vectorformaat. Ze zijn gemakkelijk te herkennen omdat de achtergrond van de afbeelding onzichtbaar is in tegenstelling tot andere formaten zoals JPEG.

Dienovereenkomstig, hoe transparant opslaan?

Open of maak een afbeelding met transparante gedeelten en kies Bestand > Opslaan voor web. Kies in het dialoogvenster Opslaan voor web GIF, PNG-8 of PNG-24 als optimalisatie-indeling. Selecteer Transparantie. En nog een vraag, wat is scherper jpg of png? In het algemeen is een JPG-afbeelding scherper dan een PNG-afbeelding. Dit komt doordat JPG-afbeeldingen meestal worden opgeslagen met een hogere compressie-instelling, waardoor er meer informatie in een kleinere ruimte past.

Dit in overweging nemend, hoe kan je een achtergrond weg halen?

Als je een achtergrond wilt verwijderen, kun je een aantal verschillende technieken gebruiken. Een van de eenvoudigste manieren is om een zogenaamde chroma key te gebruiken. Dit houdt in dat je een achtergrondkleur kiest die gemakkelijk te onderscheiden is van de voorgrond, bijvoorbeeld groen of blauw. Vervolgens film je of fotografeer je je onderwerp voor een groene of blauwe achtergrond. Als je het beeld vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma inlaadt, kun je de achtergrondkleur vervangen door een andere kleur of een ander beeld.

Door Pruchno Tartsah

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een jpg bestand bewerken? :: Waarom doet tekstterugloop het niet?
Handige links