Huis > H > Hoe Nummer Je Hoofdstukken?

Hoe nummer je hoofdstukken?

De hoofdstukken krijgen de cijfers 1 tot en met n; de paragrafen en eventuele subparagrafen krijgen diezelfde cijfers, gevolgd door een punt en een tweede of (bij een subparagraaf) derde cijfer enzovoort.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welk E-nummer is MSG?

E621 Mononatriumglutamaat is ook bekend als Ve-tsin. Het wordt gebruikt als smaakversterker.

En nog een vraag, hoe nummer je inhoudsopgave?

Ga naar verwijzingen > inhoudsopgave. Klik op Aangepaste inhoudsopgave. Gebruik de instellingen om paginanummers weer te geven, te verbergen en uit te lijnen, het tabbladopvulteken toe te voegen of te wijzigen, opmaak in te stellen en op te geven hoeveel kopniveaus u wilt weergeven. Hoe maak je een voorpagina in Word? Een voorblad toevoegen

  1. Klik op het tabblad Invoegen, in de groep Pagina's, op Voorblad.
  2. Klik op een indeling voor een voorblad in de galerie met opties. Nadat u een voorblad hebt ingevoegd, kunt u de voorbeeldtekst door uw eigen tekst vervangen.

Waar zet je de inhoudsopgave?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van het specifieke document en de opmaakvereisten. In het algemeen moet de inhoudsopgave (TOC) dicht bij het begin van het document worden geplaatst, zodat de lezers hem gemakkelijk kunnen vinden. Vaak staat hij na de titelpagina en de samenvatting, maar vóór de hoofdtekst. De TOC moet zo worden opgemaakt dat hij gemakkelijk te scannen en te begrijpen is, zo nodig met behulp van koppen en subkoppen. Dienovereenkomstig, hoe maak je een kop in word? U kunt in Word op verschillende manieren een koptekst maken. Eén manier is het gebruik van de kop- en voettekstgereedschappen die beschikbaar zijn op het Lint. Daarvoor moet u eerst het tabblad Invoegen selecteren en vervolgens op de knop Koptekst of Voettekst klikken. Er verschijnt dan een menu met verschillende kop- en voetteksten waaruit u kunt kiezen.
Een andere manier om een koptekst te maken is door de tekst die u als koptekst wilt gebruiken gewoon in het document te typen. Daarvoor moet u de cursor aan het begin van het document plaatsen en op de Enter-toets drukken. Dit maakt een nieuwe paragraaf aan. Vervolgens klikt u op het tabblad Home en vervolgens op het keuzemenu Stijlen. Hier moet u de stijl Kop 1 selecteren. Hiermee wordt de tekst opgemaakt als een koptekst.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet ik wat mijn engel nummer is?

De engelen vertellen het je als je de nummers ziet.

Hoe haal je een paginanummer weg in word?

Ga naar Invoegen > Paginanummer en kies vervolgens Paginanummers verwijderen. Als de knop Paginanummers verwijderen niet beschikbaar is of sommige paginanummers nog aanwezig zijn, dubbelklik in de koptekst of voettekst, selecteer het paginanummer en druk op Delete. Hoe krijg ik geen paginanummer op voorblad? Stap 1: Klik in je document op de pagina waar jij de paginanummering wil laten beginnen.

  1. Stap 2: Je moet nu een 'sectie-einde' invoegen op deze pagina.
  2. Stap 3: Dubbelklik, op diezelfde pagina en dus binnen deze sectie van jouw document, in het gebied van je kop- of voettekst.

Wat zit er in een inhoudsopgave?

Inhoudsopgave. In de inhoudsopgave staan alle onderdelen van het werkstuk genoemd, van de inleiding tot de bronvermelding. Voor elke hoofdstuktitel vermeld je het hoofdstuknummer, voor elke paragraaftitel het paragraafnummer. Achter elk onderdeel zet je het paginanummer waarop het begint. Hoeveel niveaus in inhoudsopgave? Er zijn verschillende manieren waarop u het aantal niveaus in een inhoudstabel kunt bepalen. Als u een vast aantal niveaus wilt opgeven, kunt u dit doen door het aantal niveaus in te stellen in het tabblad Inhoud van het tabblad Opmaak. Als u het aantal niveaus wilt automatisch laten aanpassen aan de inhoud van de document, kunt u ervoor kiezen om het aantal niveaus in te stellen op Automatisch in het tabblad Inhoud van het tabblad Opmaak.

Wat dit betreft, waar staat sectie einde?

Als dit het geval is, waar is dan het einde van de sectie?

Door Adolpho Allery

Vergelijkbare artikelen

Kun je Fortnite split screen spelen? :: Hoe laat je de paginanummering doorlopen?
Handige links