Huis > H > Hoe Maak Je Zelf Een Formule Wiskunde?

Hoe maak je zelf een formule wiskunde?

Er zijn eigenlik twee manieren om zelf een formule te maken. Eerst moet je beslissen wat je y noemt en wat x. Meestal staat dat in de opdracht. Als de vraag is "Maak een formule voor P" of "stel een functievoorschrift op voor Z", dan betekent dat automatisch dat P of Z de y van je formule is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe teken je een formule?

formule

Maak de grafiek volgens dit stappenplan:

  1. Maak een tabel.
  2. Teken een assenstelsel.
  3. Teken in een assenstelsel de punten uit je tabel:
  4. Teken een lijn door de punten.
Hoe maak je een formule in Word? Als u een vergelijking wilt gebruiken, kunt u deze in Word toevoegen of schrijven.
  1. Selecteer Invoegen > Vergelijking of druk op Alt + =.
  2. Als u een ingebouwde formule wilt gebruiken, selecteert u Ontwerpen > Vergelijking.
  3. Als u uw eigen vergelijking wilt maken, selecteert u Ontwerpen > Vergelijking > Inktvergelijking.

En nog een vraag, hoe maak je een formule in excel?

Een formule in Excel wordt gemaakt door eerst de cel te selecteren waar het antwoord zal verschijnen, dan een gelijkteken (=) te typen en ten slotte de formule te typen. Om bijvoorbeeld een formule te maken die 2 en 3 vermenigvuldigt, typt u "=2*3" in een cel, waarna het antwoord 6 verschijnt. Hoe bereken je een omgekeerd evenredig? De inverse van een verhouding wordt gevonden door de variabele in de noemer van de oorspronkelijke verhouding op te lossen. Dit kan met de volgende stappen:
1) vermenigvuldig de noemers van de oorspronkelijke verhouding.
2) Stel de vergelijking gelijk aan het kruisproduct.
3) Los de gewenste variabele op.
Om bijvoorbeeld het omgekeerde van de verhouding 2/5 = x/10 te vinden, worden de volgende stappen gebruikt:
1) Vermenigvuldig de noemers van de oorspronkelijke verhouding om 2 * 10 = 5 * x te krijgen.
2) Stel de vergelijking gelijk aan het kruisproduct om 2 * 10 = 5 * x te krijgen.
3) Los op voor de gewenste variabele, x, om x = 4 te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Daarvan, wat is het verschil tussen een functie en een formule?

Het begrip 'functie' is heel precies vastgelegd, 'formule' is veel vager. Zonder te veel wiskundige details te geven, zal een functie een x-waarde nemen en daarmee een bepaalde y-waarde overeen laten komen. Belangrijk is dat bij elke x-waarde, precies één y-waarde hoort. Voorbeeld: y = f(x) met f(x) = x2. Hoe maak je een formule bij een verband? Als de grafiek van het verband tussen twee grootheden een rechte lijn is, spreken we van een lineair verband. De formule (vergelijking) van een lineair verband is van de vorm: y = a x + b .

Hoe maak je een tabel bij een formule met kwadraat?

Als je de grafiek bij een kwadratische formule wilt tekenen, maak je eerst een tabel. In deze tabel zet je voor elke x de bijbehorende y-waarde. Vervolgens kun je deze punten tekenen en teken je zo de parabool van de kwadratische formule. Hoe maak je een formule bij een exponentieel verband? Een exponentieel verband is een verband waarin een variabele constant stijgt of daalt. Het meest voorkomende voorbeeld van een exponentieel verband is een lijn in een grafiek die met een constante snelheid omhoog of omlaag gaat. Om een formule te maken in het geval van een exponentieel verband, moet je de veranderingssnelheid van de variabele vinden. Dit kun je doen door de helling van de lijn in de grafiek te vinden. Heb je eenmaal de veranderingssnelheid, dan kun je die gebruiken om de vergelijking van de lijn te vinden.

Hoe teken je een grafiek?

Er zijn een paar stappen om een grafiek te tekenen. Eerst moet je beslissen wat voor soort grafiek je wilt tekenen. Er zijn veel verschillende soorten grafieken, waaronder staafdiagrammen, lijndiagrammen en taartdiagrammen. Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort grafiek je wilt tekenen, moet je de gegevens verzamelen die in de grafiek komen. Deze gegevens kunnen uit verschillende bronnen komen, zoals enquêtes, experimenten of gegevens van een vorig jaar. Zodra je de gegevens hebt verzameld, moet je ze invoeren in een spreadsheet of een ander softwareprogramma dat grafieken kan maken. Zodra de gegevens zijn ingevoerd, kun je de grafiek maken. Dit proces hangt af van de software die u gebruikt, maar over het algemeen moet u het type grafiek selecteren dat u wilt maken, en vervolgens de gegevens invoeren. Nadat de grafiek is gemaakt, kunt u labels, kleuren of andere kenmerken toevoegen om de grafiek begrijpelijker of visueel aantrekkelijker te maken.

Door Sielen Nesbeth

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je een grafiek schetsen? :: Hoe maak je een drieluik folder?
Handige links