Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op Je Laptop?

Hoe maak je een screenshot op je laptop?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.
Dus, welke toetsen gebruiken voor print screen? Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Daarvan, hoe maak je een print screen op hp elitebook?

Om een printscreen te maken op een HP Elitebook, kunt u de HP Print Screen Utility gebruiken. Om dit hulpprogramma te openen, drukt u op de Windows-toets + R, typt u "Hpqscr.exe" in het dialoogvenster Uitvoeren en drukt u op Enter. Dit opent het HP Print Screen Utility. Hier kunt u kiezen welk type schermafdruk u wilt maken en waar u deze wilt opslaan. Je kunt ook vragen hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om het knipgereedschap te gebruiken. Dit is een ingebouwd hulpmiddel in Windows waarmee u een schermafdruk kunt maken van een specifiek gebied op uw scherm. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. U kunt dan het gebied op uw scherm selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, wordt de schermafbeelding op uw computer opgeslagen.
Een andere manier om een knipsel van uw scherm te maken is om de Print Screen functie te gebruiken. Hiermee kunt u een screenshot maken van uw hele scherm. Om deze functie te gebruiken, drukt u gewoon op de toets Print Screen op uw toetsenbord. De schermafdruk wordt op uw computer opgeslagen.
U kunt ook software van derden gebruiken om een screenshot te maken. Er zijn verschillende van deze programma's beschikbaar, waarmee u op verschillende manieren een schermafdruk van uw scherm kunt maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Waar vind ik mijn screenshot op PC?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen. Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen? Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen.

Je kunt ook vragen hoe maak ik een print van mijn scherm?

Soms is het handig om gewoon even een afbeelding maken van iets wat op uw beeldscherm staat. Een printscreen maken wordt dat genoemd. Een printscreen wordt ook screenshot of beeldschermafdruk genoemd. Een printscreen maken in Windows gaat vanouds met behulp van de knop Print Screen op het toetsenbord. Waarom kan ik geen Print Screen maken? Er zijn een paar verschillende redenen waarom u geen Print Screen kunt maken. Controleer eerst of de knop Print Screen op uw toetsenbord goed werkt. Als dat zo is, controleer dan of uw besturingssysteem beperkingen heeft voor het maken van schermafbeeldingen. Windows 10 vereist bijvoorbeeld dat u de toegangsvriendelijke instelling "Toon de Print Screen-melding" hebt ingeschakeld om screenshots te kunnen maken. Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan een hulpmiddel van derden voor het maken van schermafbeeldingen te gebruiken.

Hoe maak ik een Print Screen in Windows 10?

Er zijn een paar manieren om een printscreen te maken in Windows 10. De eerste manier is om de Snipping Tool te gebruiken. Om dit te doen, opent u de Snipping Tool door ernaar te zoeken in het startmenu. Zodra het is geopend, klikt u op de knop Nieuw en selecteert u het gebied dat u wilt vastleggen. De tweede manier is om de Print Screen-toets op uw toetsenbord te gebruiken. Druk gewoon op de Print Screen-toets en de schermafbeelding wordt opgeslagen op uw klembord. De derde manier is om de sneltoets Windows+PrtScn te gebruiken. Hiermee wordt een schermafbeelding rechtstreeks op uw harde schijf opgeslagen, in de map Afbeeldingen > Schermafbeeldingen.

Door Ashely Juratovac

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je een screenshot maken op Chromebook? :: Hoe maak je een Schermknipsel?
Handige links