Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Vert Zoeken En Index?

Wat is het verschil tussen vert zoeken en INDEX?

Verticaal zoeken is een veelgebruikte en super handige formule in Excel. Echter is de combinatie van Index Vergelijken een stuk flexibeler. Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat de zoekwaarde niet perse links, als eerste kolom van je data hoeft te staan. De combinatie van Index Vergelijken kan ook naar links zoeken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Dit in overweging nemend, wat doet xlookup?

De VLOOKUP functie is eenvoudig. Je geeft een waarde op die opgezocht moet worden, een bereik waarin gezocht moet worden en uit welke kolom in dat bereik de resultaatwaarde gehaald moet worden. De functie eist wel dat de data goed geformatteerd en gesorteerd is. Dus, wat is xlookup? Microsoft introduceert een nieuwe zoekfunctie in Excel: XLOOKUP (of X. ZOEKEN). Deze functie vervangt verticaal zoeken (VLOOKUP of VERT. ZOEKEN) en HLOOKUP uiteindelijk.

Wat is Xlookup in het Nederlands?

Er is geen direct equivalent van Xlookup in het Nederlands, maar er zijn een aantal manieren om een vergelijkbaar resultaat te bereiken. Eén mogelijkheid is om de functies INDEX en MATCH samen te gebruiken. Een andere mogelijkheid is het gebruik van de functie VLOOKUP. Waar staat de afkorting NB voor? De afkorting NB staat voor "nota bene", wat Latijn is voor "nota goed". Het wordt gewoonlijk gebruikt als een waarschuwing of voorzorgsmaatregel, om aan te geven dat de volgende informatie belangrijk is en aandachtig moet worden bekeken.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Wat betekent waarde in Excel?

#WAARDE! is voor Excel een manier om te zeggen: 'Er is iets mis met de manier waarop u de formule typt. Of er is iets mis met de manier waarop u naar de cellen verwijst. Wat dit betreft, hoe gebruik je de als functie in excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Hoe werkt horizontaal zoeken in Excel?

HLOOKUP, of HORIZ. ZOEKEN in het Nederlands staat voor 'Horizontaal Opzoeken'. Deze functie laat Excel zoeken naar een bepaalde waarde in een rij (de zogenaamde 'tabel array'), om de waarde uit een andere rij, maar in dezelfde kolom terug te geven als resultaat. Trouwens, hoe werkt de index functie in excel? In Excel geeft de indexfunctie de waarde van een cel in een tabel terug op basis van het kolom- en rijnummer van de cel.

Is leeg functie Excel?

De Excel IsEmpty functie retourneert TRUE indien een cel geen waarde bevat en FALSE indien deze een waarde bevat.

Door Jablon

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Xlookup in Excel? :: Wat is de Tabelmatrix?
Handige links