Huis > H > Hoe Werkt Xlookup In Excel?

Hoe werkt Xlookup in Excel?

Syntaxis. De functie X. ZOEKEN zoekt in een bereik of matrix en retourneert vervolgens het item dat overeenkomt met de eerste overeenkomst die wordt gevonden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat dit betreft, waarom doet vlookup het niet?

Met de formule VLOOKUP is het verplicht dat de referentiewaarde–kolom links van de zoekwaarde–kolom staat. In voorbeeld 1 staat de referentiewaarde-kolom (persoon) rechts van de zoekwaarde-kolom (leverancier). Dit betekent dat je de formule VLOOKUP in voorbeeld 1 niet kan gebruiken. Dienovereenkomstig, hoe werkt hlookup? HLOOKUP, of HORIZ. ZOEKEN in het Nederlands staat voor 'Horizontaal Opzoeken'. Deze functie laat Excel zoeken naar een bepaalde waarde in een rij (de zogenaamde 'tabel array'), om de waarde uit een andere rij, maar in dezelfde kolom terug te geven als resultaat.

Wat dit betreft, hoe maak je draaitabellen in excel?

Draaitabellen zijn een van de krachtigste functies in Excel. U kunt er snel grote gegevenssets mee samenvatten per categorie, en ze zijn heel eenvoudig te maken.
Om een draaitabel te maken, selecteert u eerst de gegevens die u wilt samenvatten. Ga dan naar het tabblad Invoegen op het lint en klik op de knop Draaitabel. Dit opent het dialoogvenster Draaitabel maken.
In het dialoogvenster moet u kiezen waar u de draaitabel wilt plaatsen. U kunt hem op een nieuw werkblad plaatsen of aan een bestaand werkblad toevoegen.
Klik op de knop OK als u eenmaal hebt gekozen waar u de draaitabel wilt plaatsen. Dit opent het deelvenster Veldlijst draaitabel.
In het deelvenster PivotTable Field List ziet u een lijst van alle velden in uw gegevensset. U kunt velden uit deze lijst naar de verschillende gebieden van de draaitabel slepen, afhankelijk van hoe u uw gegevens wilt samenvatten.
U kunt bijvoorbeeld het veld Land naar het gebied Rijlabels slepen, en het veld Verkoop naar het gebied Waarden. Dit maakt een draaitabel die de verkoop per land weergeeft.
U kunt ook filters, slicers en andere functies aan uw draaitabel toevoegen om hem nog interactiever en krachtiger te maken. Dit in overweging nemend, wat is countif in nederlands? Countif is een functie in Excel die het aantal cellen berekent dat voldoen aan een bepaalde criteria.

Door Theurich

Vergelijkbare artikelen

Hoe deelnemen aan Webex? :: Wat is het verschil tussen vert zoeken en INDEX?
Handige links