Huis > W > Wat Is Indirecte Distributie?

Wat is indirecte distributie?

Bij directe distributie verkoopt een bedrijf rechtstreeks aan de klant, doorgaans via een website of een fysieke winkel. Bij indirecte distributie maakt een bedrijf gebruik van tussenschakels, zoals groothandelaren of retailers om de eindklant te bereiken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Heeft mijn auto directe of indirecte TPMS?

De auto's die onder de TPMS-verplichting vallen, zijn altijd uitgerust met een direct of indirect TPMS-systeem. Als uw auto dat niet heeft, valt hij niet onder de TPMS-verplichting.

Wat is duale distributie?

Tweeledige distributie; de fabrikant levert rechtstreeks aan detailhandelaren maar levert ook aan de grossier. Wat is directe distributie? Een direct distributiekanaal betekent dat de producten rechtstreeks aan de eindklant worden verkocht, zonder dat daar een derde partij tussenkomt. Bij een indirect distributiekanaal worden producten via één of meer tussenschakels of distributiepartners aan de man gebracht.

Trouwens, wat is het voordeel van indirecte distributie?

Er zijn een paar voordelen van indirecte distributie:
1. Het stelt fabrikanten in staat een groter aantal klanten te bereiken dan via directe distributie het geval zou zijn.
2. Het kan minder duur zijn dan directe distributie, omdat de fabrikant kan profiteren van de bestaande distributie-infrastructuur van de groothandelaar of distributeur.
3. Het kan fabrikanten ook meer flexibiliteit bieden wat betreft de soorten producten die zij kunnen aanbieden en de markten die zij kunnen bereiken. Waarom directe distributie? Er zijn vele redenen waarom een onderneming zou kunnen kiezen voor directe distributie in plaats van voor tussenpersonen. Rechtstreekse distributie biedt de onderneming meer controle over haar product en de wijze waarop het op de markt wordt gebracht en verkocht. Het kan het bedrijf ook geld besparen omdat het geen commissies aan tussenpersonen hoeft te betalen. Bovendien stelt directe distributie de onderneming in staat nauwere relaties met haar klanten op te bouwen en rechtstreeks feedback van hen te verzamelen.

Gerelateerde artikelen

Wat is de beste Linux distributie?

Ook al is het niet meer de meest populaire Linux distributie, het is nog steeds de bekendste en nog steeds de referentie. Verkopers van commerciële software bieden meestal hun Linux-versie als eerste aan, vóór Ubuntu, omdat het zeer gebruiksvriendelijk is voor beginners.

Daarvan, wat is intensieve distributie?

Distributiestrategie waarbij het product op zo veel mogelijk punten te koop is, om de verkoop – mede door impulsaankopen – te maximaliseren. Wat is een distributiestructuur? Het geheel van distributiekanalen en -mogelijkheden in een bepaald land. De keuze van een bedrijf uit die veelheid van mogelijkheden vormt het distributiebeleid van een bedrijf.

Welke 4 distributiekanalen kunnen we onderscheiden?

We kunnendistributiekanalen onderscheiden

  • 15.4.1 - Directe en indirecte distributie.
  • 15.4.2 - Multikanalenstrategie.
  • 15.4.3 - Marketingfunctie van het distributiekanaal.
Wat is een distributie onderzoek? Een distributieonderzoek is een type marketingonderzoek dat wordt gebruikt om te bepalen hoe een product wordt gedistribueerd. Dit type onderzoek kan worden gebruikt om het percentage van een product te bepalen dat in elk type winkel wordt verkocht, of het kan worden gebruikt om het percentage van een product te bepalen dat in elk geografisch gebied wordt verkocht.

Wat is een distributie strategie?

Een distributiestrategie is een plan voor de manier waarop een bedrijf zijn producten of diensten bij zijn klanten krijgt. Dit kan zaken omvatten als het kiezen van de kanalen voor verkoop, het vaststellen van prijzen en het ontwikkelen van marketingcampagnes. De distributiestrategie moet worden afgestemd op de algemene bedrijfsstrategie en rekening houden met zaken als de doelmarkt, de concurrentie en de sterke en zwakke punten van het bedrijf.

Door Orlene Nuber

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de distributiekanalen? :: Waar wordt Indiana Jones 5 opgenomen?
Handige links