Huis > W > Wat Betekent Wachtwoord Betrokken Bij Datalek?

Wat betekent wachtwoord betrokken bij datalek?

Je ontvangt een waarschuwing als je wachtwoorden mogelijk gezien zijn in een datalek. Je echte wachtwoorden worden nooit gedeeld met Apple en Apple bewaart de informatie die is berekend op basis van je wachtwoorden niet.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Van wie is dit e-mailadres?

In Gmail selecteer je een specifieke mail die je wilt nakijken. Rechts naast het mailadres dat je wil nakijken, zie je een aantal pictogrammen. Klik op Meer. In het menu dat opent, klik je op Origineel weergeven. Wat betekent het als je wachtwoord is betrokken bij een datalek? Gelekte gebruikersnamen en wachtwoorden zijn gewild bij hackers. Met een gelekte gebruikersnaam en wachtwoord kunnen zij namelijk accounts overnemen. In sommige gevallen levert dat geld op, zoals bij het hacken van een online bankieren-account.

Vervolgens, kan iemand meekijken op je telefoon?

Er zijn een paar manieren waarop iemand in je telefoon kan kijken zonder dat je het weet. Eén manier is als ze fysieke toegang hebben tot je toestel en je spullen kunnen doorzoeken. Een andere manier is als ze je wachtwoordcode hebben of kunnen raden, waardoor ze toegang krijgen tot al je gegevens. Een andere mogelijkheid is als ze toegang hebben tot je iCloud-account of tot back-ups van je gegevens, waardoor ze toegang hebben tot alles op je telefoon. Als u bang bent dat iemand in uw telefoon kijkt, kunt u deze het beste vergrendelen met een sterke wachtwoordcode die alleen u kent, en voorzichtig zijn met wie toegang heeft tot uw apparaat en uw iCloud-account. Dus, hoe weet ik of er spyware op mijn telefoon? Er zijn een paar manieren om te zien of er spyware op uw telefoon staat. Eén manier is kijken of er ongewone of ongevraagde toepassingen op uw telefoon zijn geïnstalleerd. Een andere manier is kijken of uw batterij ongewoon snel leeg raakt, of dat uw telefoon plotseling uit zichzelf aan en uit gaat. Als u een van deze dingen opmerkt, is het mogelijk dat uw telefoon is geïnfecteerd met spyware.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Kan je door je telefoon op te nemen gehackt worden?

Het is technisch niet mogelijk een simkaart te hacken en op andermans kosten te bellen. Wel is het zo dat smartphones tegenwoordig dezelfde mogelijkheden hebben als 'gewone' computers. Helaas betekent dat ook dat ze slachtoffer kunnen worden van kwaadaardige software (malware), net als 'gewone' computers. Hoe weet ik of mijn gegevens zijn gelekt? Have I Been Pwned? is een gratis dienst waarmee je kunt zien of jouw gegevens publiekelijk bekend zijn geworden bij een gemeld datalek. Deze website is de meest gebruikte en meest complete dienst voor het controleren van gegevens die mogelijk betrokken zijn bij een datalek.

Daarvan, is mijn 06 gelekt?

Zo moet je in de 'Facebook leak checker' je voor- en achternaam invullen om uit te vinden of jouw mobiele nummer is gelekt. Als er één of meerdere matches in de Nederlandse database is gevonden, zie je van iedere match de laatste drie cijfers van het bij Facebook bekende 06-nummer. Mensen vragen ook: kan iemand anders op mijn google account? Ja, als iemand uw wachtwoord kent, kan hij zich aanmelden bij uw Google-account. Eenmaal aangemeld, hebben ze toegang tot dezelfde informatie en functies als jij. Ze kunnen ook uw wachtwoord wijzigen en u uitsluiten van uw account. Om dit te voorkomen, raden we u aan een sterk wachtwoord te gebruiken en tweestapsverificatie in te schakelen.

Hoe beveilig ik mijn Google account?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw Google-account te beveiligen en uw gegevens te beschermen:
1. Gebruik een sterk wachtwoord. Uw wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn en bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden woorden of persoonlijke informatie zoals uw geboortedatum of adres.
2. Schakel tweestapsverificatie in. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account doordat u bij het inloggen naast uw wachtwoord ook een code van uw telefoon moet invoeren.
3. Bekijk uw accountactiviteit. Google biedt een handig activiteitenlogboek dat laat zien wanneer en waar uw account is geopend. Dit kan handig zijn om verdachte activiteiten te spotten en ervoor te zorgen dat uw account veilig is.
4. Houd uw software up-to-date. Verouderde software kan een beveiligingsrisico vormen, dus zorg ervoor dat uw besturingssysteem en browser up-to-date zijn.
5. Wees voorzichtig met wat u aanklikt. Wees voorzichtig met het klikken op links of bijlagen in e-mails of berichten van mensen die u niet kent, zelfs als ze er legitiem uitzien.
Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw Google-account en uw persoonlijke gegevens veilig houden.

Door Sindee Lohkamp

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik gratis Outlook installeren? :: Wat kan een hacker met mijn e-mailadres?
Handige links