Huis > H > Hoe Maak Je Een Schermopname Op Pc?

Hoe maak je een schermopname op pc?

Een schermopname maken met Movavi Screen Recorder

Een goede screen recorder voor Windows 10 is de Movavi Screen Recorder. Met dit programma kun je eenvoudig opnames maken en bewerken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Waar kan ik mijn screenshots vinden op laptop?

Stap 1: de Print Screen toets opzoeken

Vind op het toetsenbord de toets waarop PrtScn (afkorting voor Print Screen) of Print Screen staat. Vaak is dit een van de toetsen die boven de pijltoetsen van het toetsenbord staat. De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Print Screen toets te drukken.
Waarom kan ik geen Print Screen maken? Daar is een gemakkelijke oplossing voor bedacht: Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen. Op die manier hoef je niet zelf een rechthoek te tekenen.

Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen?

Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken zonder Print Screen. Eén manier is het gebruik van de Snipping Tool. Het knipselgereedschap is een ingebouwd hulpprogramma voor schermafbeeldingen in Windows. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het menu Start en zoekt u naar "Knipselgereedschap". Start vervolgens het programma.
Een andere manier om een screenshot te maken zonder het scherm af te drukken is door de snelkoppeling Windows + Volume omlaag te gebruiken. Deze snelkoppeling maakt een screenshot van uw huidige scherm en slaat het op als een PNG-bestand in de map "Screenshots" in uw afbeeldingenbibliotheek.
Tot slot kunt u ook de snelkoppeling Windows + Shift + S gebruiken om een screenshot te maken met het knipgereedschap. Met deze sneltoets opent u het knipselgereedschap en kunt u een deel van het scherm selecteren om vast te leggen. Vervolgens, hoe scherm opnemen windows 10? Er zijn een paar manieren waarop u uw scherm op Windows 10 kunt opnemen. Een manier is om de Xbox-app te gebruiken die met Windows 10 wordt meegeleverd. Om dit te doen, opent u de Xbox-app en klikt u op het pictogram dat eruitziet als een gamecontroller. Klik vervolgens op het pictogram Uitzenden & vastleggen. Vanaf hier kunt u kiezen om het hele scherm of slechts een deel ervan op te nemen.
Een andere manier om uw scherm op Windows 10 op te nemen is door het knipselgereedschap te gebruiken. Open hiervoor het knipselgereedschap door het te zoeken in het menu Start. Klik op de knop Nieuw en kies of u een rechthoek, vrije vorm of volledig scherm wilt knippen. Selecteer vervolgens met uw muis het gebied dat u wilt opnemen. Zodra u dit hebt gedaan, klikt u op de knop Opslaan als en kiest u waar u uw knipsel wilt opslaan.
Als u uw scherm met geluid wilt opnemen, kunt u de QuickTime Player gebruiken. Open hiervoor de QuickTime Player en klik op het menu Bestand. Klik vervolgens op de optie Nieuwe schermopname. Van hieruit kunt u kiezen om het hele scherm of slechts een deel ervan op te nemen. Als je dat hebt gedaan, klik je op de opnameknop en QuickTime begint met het opnemen van je scherm.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe kan je knippen?

Pc: Ctrl + c voor Kopiëren, Ctrl + x voor Knippen en Ctrl + v voor Plakken. Mac: ⌘ + c voor Kopiëren, ⌘ + x voor Knippen en ⌘ + v voor Plakken. En nog een vraag, hoe werkt het knipprogramma? Als je voor een venster knipsel kiest, maakt het Knipprogramma een schermopname van het venster dat op dat moment geopend is. Als laatste kun je kiezen voor het vastleggen van het volledig scherm. Alles wat er op dat moment op het beeldscherm te zien is, wordt vastgelegd. Ook deze vormen zijn allemaal weer te bewerken.

Waarom werkt Knipprogramma niet?

Start het knipprogramma opnieuw

Het is mogelijk dat een oud exemplaar van de toepassing is gecrasht en daarom kunt u deze niet uitvoeren. Ga naar het tabblad Taakbeheer -> Processen en kijk of er Snipping Tool- items zijn. Zorg ervoor dat u ze beëindigt via het snelmenu en selecteer Taak beëindigen .
Daarvan, hoe print screen maken van een deel van het scherm? Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken van een deel van het scherm:
- Gebruik de Snipping Tool: ga naar Start > typ Snipping Tool > open de app en kies de optie Free-form Snip, Rectangular Snip, Window Snip, of Full-screen Snip.
- Gebruik de Print Screen toets: druk op de PrtScn toets > open een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop > maak een nieuwe afbeelding > druk op Ctrl + V om de schermafbeelding te plakken > selecteer het deel van de afbeelding dat u wilt behouden > druk op Ctrl + C om de selectie te kopiëren > open een nieuwe afbeelding > druk op Ctrl + V om de selectie te plakken.
- Gebruik software van derden zoals Snagit (https://www.techsmith.com/screen-capture.html)

Hoe maak je een screenshot op je mobiel?

Er zijn veel manieren om een screenshot te maken op een mobiele telefoon. De meest gebruikelijke manier is om de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Dit maakt een screenshot van het huidige scherm en slaat het op in het geheugen van de telefoon. Sommige telefoons hebben een andere toetscombinatie om een schermafdruk te maken, zoals het gelijktijdig indrukken van de aan/uit-knop en de home-knop. Om erachter te komen hoe u een schermafdruk maakt op uw specifieke telefoon, kunt u het model van uw telefoon online opzoeken of de handleiding van de telefoon raadplegen.

Door Orlena Wichman

Vergelijkbare artikelen

Hoe kom je aan knollen Animal Crossing? :: Hoe kan je een screenshot maken op Samsung?
Handige links