Wat is APA 7?
Een belangrijk onderdeel van de APA-stijl zijn de richtlijnen voor literatuurverwijzing en bronvermelding. Deze worden wereldwijd door de studenten, docenten en onderzoekers van veel hogescholen en universiteiten gebruikt, ook in Nederland. In 2020 is er de 7e editie van The Publication Manual verschenen ( APA 7th).
Hoe verwijzen naar een figuur?
Als je een tabel of figuur uit een andere bron aanpast of overneemt, moet je naar de originele bron verwijzen in de tekst en een bronvermelding opnemen in de literatuurlijst. Je gebruikt hiervoor het APA-format voor het type bron waaruit je de tabel of het figuur hebt overgenomen. Daarvan, hoe maak je apa tabellen? Moet ik een lijst van mijn tabellen en figuren toevoegen? APA schrijft niet voor dat je een lijst van tabellen en figuren moet opnemen. Het kan toch handig zijn om deze toe te voegen als je tekst veel tabellen en/of figuren bevat en lang genoeg is voor een inhoudsopgave.
Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag?
Er zijn een paar manieren om naar een eerder gemaakt verslag te verwijzen. De meest gebruikelijke manier is een citaat in de tekst. Daarvoor zet je de achternaam van de auteur en het jaar waarin het rapport is gepubliceerd tussen haakjes na de zin waarnaar je verwijst. Bijvoorbeeld (Smith, 2019). Als je naar een specifieke pagina in het rapport verwijst, zet je ook het paginanummer na het jaartal, zoals dit (Smith, 2019, p. 5).
Als je een paper schrijft en een hele sectie of hoofdstuk uit het rapport wilt opnemen, gebruik je een blokcitaat. Hiervoor begin je het citaat op een nieuwe regel en laat je het hele gedeelte inspringen. Aan het eind van het blokcitaat staat nog steeds een citaat in de tekst. Hoe laat je een regel inspringen? Om een regel te laten inspringen, moet je eerst de tekst selecteren die je wilt laten inspringen. Zodra de tekst geselecteerd is, kun je inspringen met de knop "Inspringen" op de werkbalk, of door op de tab-toets te drukken.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een blokcitaat?
Er zijn drie hoofdregels voor citaten in APA-stijl:
- Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens.
- Als het citaat 40 woorden of meer bevat, format je het als een blokcitaat.
- Voeg de auteur, het jaar en het paginanummer toe aan de verwijzing in de tekst.
Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik een apa bronnenlijst?
Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170). Daarvan, hoe maak je een goede bronnenlijst? Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het maken van een bronnenlijst:
1. Zorg ervoor dat uw bronnen betrouwbaar zijn. Dit betekent dat je dingen controleert als de referenties van de auteur, de datum waarop de informatie is gepubliceerd en of de bron al dan niet collegiaal getoetst is.
2. Zorg ervoor dat uw bronnen relevant zijn. Dit betekent dat je dingen overweegt als hoe actueel de informatie is, hoe goed het past bij de rest van je paper, en of het al dan niet ingaat op het specifieke onderwerp waarover je schrijft.
3. Zorg ervoor dat je bronnen divers zijn. Dit betekent dat je verschillende bronnen gebruikt, uit verschillende disciplines en met verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat je een goed afgerond beeld krijgt van het onderwerp.
4. Zorg ervoor dat je bronnen goed worden geciteerd. Dit betekent dat je het juiste citatieformaat voor je werkstuk gebruikt en alle noodzakelijke informatie voor elke bron opneemt.
Hoe moet je een literatuurlijst maken?
Aangenomen dat je tips wilt voor het maken van een leeslijst:
1. Bedenk wat je uit de lijst wilt halen. Of je nu een nieuw genre wilt verkennen, klassiekers wilt inhalen of de nieuwste must-read wilt vinden, je leeslijst moet een doel hebben.
2. Kies boeken die daarbij passen. Als je eenmaal weet wat je wilt lezen, is het tijd om titels uit te zoeken. Probeer een mix van boeken te vinden die je bezig houden en uitdagen.
3. Stel enkele basisregels op. Bepaal hoeveel boeken je van de lijst wilt lezen en binnen welk tijdsbestek. Dit helpt je om op schema en gemotiveerd te blijven.
4. Begin met lezen! Werk je een weg door de lijst en streep titels af terwijl je bezig bent. Neem de tijd en geniet van elk boek.