Huis > H > Hoe Maak Je Een Strategiekaart?

Hoe maak je een Strategiekaart?

Stappenplan strategiekaart

  1. Bevestig de missie, visie en waarden.
  2. Bevestig ook de strategie, de strategische doelstellingen op hoofdlijnen, de daarbij behorende SWOT- (sterkten, zwakten, kansen en bedreigen) en concurrentie-analyse, de kritieke succesfactoren en actualiseer deze eventueel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat zijn kritische succesfactoren?

Kritische succesfactoren (KSF's), of Critical Succes Factors (CSF), zijn prestatie indicatoren voor mogelijkheden, activiteiten of condities die nodig zijn om een doelstelling te behalen binnen een project of missie. KSF's zijn verschillend voor elke organisatie en weerspiegelen huidige en toekomstige doelstellingen. Daarvan, wat is budgetrealisatie? Budget/Realisatie op projectniveau

Het onderdeel Budget/Realisatie maakt o.a. inzichtelijk welk deel van het budget nog beschikbaar is voor bijvoorbeeld het afhandelen van klachten. Budget/Realisatie kan ook object overstijgend worden gebruikt.

En nog een vraag, hoe bepaal je kpi's?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van het bedrijf en welke doelen men hoopt te bereiken. Enkele tips voor het kiezen van effectieve KPI's zijn echter dat ze specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden moeten zijn. Bovendien kan het nuttig zijn om na te gaan tot welke gegevens u al toegang hebt en welke het nuttigst zijn om u te helpen uw doelstellingen te bereiken. Trouwens, wat zijn mijn kpi's? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder meer te weten over de rol van de persoon in zijn organisatie. Enkele potentiële kpi's (key performance indicators) die zouden kunnen worden gebruikt om de prestaties van een individu te meten, zijn het aantal verkopen dat hij doet, het aantal nieuwe klanten dat hij aanbrengt, de hoeveelheid inkomsten die hij genereert, het aantal producten of diensten dat hij verkoopt, of het aantal projecten dat hij afrondt. Andere kpi's kunnen meer specifiek zijn voor de rol van het individu binnen de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Welke KPI's zijn belangrijk?

Specifiek: Het moet begrijpelijk geformuleerd zijn. Meetbaar: De gegevens zijn op elk moment te meten. Acceptabel: Het doel moet acceptabel zijn voor het management en de organisatie. Realistisch: Het moet haalbaar zijn met alle beschikbare middelen. Je kunt ook vragen wat zijn pi's? Wat is een prestatie-indicator? Een prestatie-indicator is een variabele die inzicht geeft in de prestaties van een organisatie. Het meet of een doelstelling of Kritieke Succes Factor (KSF) wordt gehaald.

Dit in overweging nemend, hoe stel je een kpi vast?

De 10 voorwaarden van een KPI:

  1. KPI's moeten echt key zijn.
  2. KPI's moeten aansluiten bij de missie en visie.
  3. … en gekoppeld kunnen worden aan acties.
  4. Een KPI moet goed meetbaar zijn.
  5. Een goede KPI is concreet omschreven.
  6. Haalbaar en realistisch.
  7. Ook een KPI heeft draagvlak nodig.
  8. Vastlegging KPI moet eenvoudig zijn.
Waarom willen managers de KPI's bespreken met de accountmanagers? Er zijn een paar redenen waarom managers KPI's willen bespreken met accountmanagers. Ten eerste kunnen managers een beter inzicht krijgen in hoe goed de accountmanagers presteren met betrekking tot specifieke doelstellingen. Dit kan managers helpen om te zien waar verbeteringen nodig zijn en waar accountmanagers meer ondersteuning nodig hebben. Bovendien kan het bespreken van KPI's managers helpen bij het vaststellen van eventuele behoeften aan opleiding of ontwikkeling van de accountmanagers. Tot slot kunnen managers door KPI's te bespreken accountmanagers helpen gemotiveerd en gefocust te blijven op het bereiken van specifieke doelen.

Wat is de performance cyclus?

De prestatiecyclus is het proces dat een organisatie gebruikt om de prestaties van haar werknemers vast te stellen, te meten en te verbeteren. De cyclus bestaat uit vier stappen: prestatiedoelen stellen, prestaties meten, prestaties analyseren en corrigerende maatregelen nemen.

Door Tuckie Kalen

Vergelijkbare artikelen

Wat als ik mijn handtekening niet meer kan zetten? :: Hoe stel je een KSF op?
Handige links