Huis > W > Wat Is Een Lan Poort?

Wat is een LAN poort?

Lan en wan

Een router of modem/router heeft doorgaans vier lan-poorten en een wan-poort. Lan staat voor Local Area Network en via de lan-poorten verbind je de computers en de apparatuur binnenshuis met ethernetkabels. Binnen het lan kun je dan eenvoudig bestanden en apparaten delen met andere aangesloten gebruikers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn HDMI poort activeren?

Als u op de knop Start klikt, komt u in het zoekvenster, waar u het antwoord vindt. Als u op Hardware en geluid klikt, komt u in het zoekvenster, waar u het antwoord vindt.

Dit in overweging nemend, hoe kan bandbreedte oa worden weergegeven?

Juister is om in dat geval te spreken van kanaalcapaciteit; deze wordt dan veelal uitgedrukt in bit/s (bits per seconde), kbit/s (kilobit per seconde vroeger ook wel kbps genoemd), kbyte/s (kilobytes per seconde), Mbit/s (megabits per seconde), enzovoorts. Dienovereenkomstig, hoe werkt een lan party? Iedere bezoeker van de LAN-party neemt zijn eigen computer met monitor of een laptop en andere toebehoren mee; ook een netwerkkabel om de computer op het netwerk aan te sluiten hoort bij de basisuitrusting. LAN-party's duren vaak een weekend lang, maar ook kortere en langere bestaan.

Dit in overweging nemend, hoe maak ik een wi-fi verbinding?

Aangenomen dat u verbinding wilt maken met een draadloos netwerk:
1. Controleer of uw computer een draadloze netwerkkaart heeft. De meeste laptops hebben die ingebouwd, maar voor sommige desktops is een externe kaart nodig.
2. Als uw computer geen draadloze kaart heeft, moet u er een aanschaffen en installeren.
3. Zodra u hebt gecontroleerd of uw computer een draadloze kaart heeft, zoekt u het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
4. Klik op het netwerk en voer indien nodig het wachtwoord in.
5. Uw computer moet nu verbonden zijn met het draadloze netwerk. Hoe maak ik verbinding met een draadloos netwerk? De stappen om verbinding te maken met een draadloos netwerk variëren afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt en het besturingssysteem waarop het draait. Over het algemeen moet u het instellingenmenu openen en naar de netwerk- of draadloze instellingen navigeren. Hier ziet u een lijst met beschikbare netwerken. Selecteer het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en voer het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd. Zodra u verbonden bent, zou u toegang tot het internet moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Hoe seriele poort testen?

Je kunt een onbeperkt aantal COM-poorten testen met de Serial Port Sniffer. Als u Start Session selecteert in het hoofdmenu van de app, krijgt u de mogelijkheid om de communicatie van een serieel programma met meerdere apparaten tegelijk te controleren.

Dienovereenkomstig, waarom werkt ethernet kabel niet?

Controleer op uw router of de Ethernet-kabel is aangesloten op de juiste Ethernet-poort—niet de internetpoort die wordt gebruikt om uw modem en router aan te sluiten. Als een Ethernet-kabel niet werkt en u een andere in de buurt hebt, probeert u de andere Ethernet-kabel om te zien of dat werkt. Is internet via WiFi gratis? Het is echter ook mogelijk om draadloos te internetten via wifi wanneer je met je laptop, tablet of smartphone op stap bent en je bijvoorbeeld op het vliegveld of in een horecagelegenheid internettoegang wilt. Op veel plekken is dat gratis, maar op sommige plekken moet je hier voor betalen.

Hoe weet ik welke WiFi kaart Ik heb?

Met gratis software kun je wifi kanalen scannen en meten. Gebruik bijvoorbeeld Wifi Analyzer voor Android, of inSSIDer voor Windows. Op macOS kun je de standaard Wireless Diagnostics gebruiken. De software scant alle wifi netwerken in de buurt, en ziet met welk netwerk je verbonden bent. Wat is een draadloze netwerkkaart? Een draadloze netwerkkaart is een computerhardwarecomponent die een computer verbindt met een draadloos netwerk. Zij bevat gewoonlijk een radiozendontvanger en een antenne, en stelt de computer in staat te communiceren met andere apparaten op het netwerk.

Wat kun je met een Ethernet switch?

Een ethernetswitch is een apparaat waarmee je meerdere apparaten op één netwerk kunt aansluiten. Dit kan handig zijn als je veel apparaten hebt die je met het internet wilt verbinden of als je meerdere apparaten met elkaar wilt verbinden.

Door Andris Velazques

Vergelijkbare artikelen

Hoe verander je de sluitertijd op iPhone? :: Hoe maak je een LAN verbinding?
Handige links