Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Van Je Laptop?

Hoe maak je een screenshot van je laptop?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: hoe maak je een screenshot op een windows laptop?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt. Mensen vragen ook: hoe maak je een screenshot op je laptop zonder print screen? Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Trouwens, hoe doe je een print screen?

Er zijn een paar manieren om een printscreen te maken, ook wel screenshot genoemd. De meest gebruikelijke manier is om op de Print Screen knop op je toetsenbord te drukken. Dit maakt een schermafdruk van uw hele scherm. Je kunt deze schermafdruk dan in een programma als Paint of Photoshop plakken om hem op te slaan.
Een andere manier om een schermafdruk te maken is met het Knipgereedschap. Dit is een bij Windows geleverd programma waarmee u screenshots kunt maken van specifieke delen van uw scherm. Om de Snipping Tool te gebruiken, opent u het programma en selecteert u het type screenshot dat u wilt maken. Vervolgens selecteert u met de muis het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. De schermafbeelding wordt vervolgens opgeslagen op uw computer. Trouwens, hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om het knipgereedschap te gebruiken. Het knipselgereedschap is een ingebouwd hulpmiddel in Windows waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het gereedschap en selecteert u het type schermafbeelding dat u wilt maken. Vervolgens selecteert u met de muis het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. Het knipselgereedschap maakt dan een schermafdruk van het geselecteerde gebied en slaat het op als een afbeeldingsbestand.
Een andere manier om een screenshot te maken is door op de Print Screen toets op uw toetsenbord te drukken. Dit maakt een screenshot van je hele scherm. U kunt de schermafbeelding vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop plakken en als een afbeeldingsbestand opslaan.
Nog een andere manier om een knipsel van uw scherm te maken is het gebruik van een schermopnametool van derden. Er zijn veel schermopnametools online beschikbaar, waarvan sommige gratis zijn. Met deze hulpmiddelen kunt u meestal screenshots maken van uw hele scherm of een geselecteerd gebied, en ze bieden vaak meer opties en functies dan het knipgereedschap.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, waar vind ik mijn print screen in windows 10?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen. Hoe scherm opnemen Windows? Gebruik de ingebouwde Game Bar van Windows 10

Klik op 'Vanaf nu opnemen' of houdt de Windows-toets, ALT en R tegelijkertijd ingedrukt om de opname te starten. Met dezelfde toetscombinatie kun je de opname weer stoppen als je klaar bent. Opgenomen video's worden opgeslagen in de map 'Film/Opname'.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Screenshot maken in Windows 11 met toetsencombinatie

Druk op de toetsencombinatie Windows+Shift+S. Het scherm wordt dan gedimd. Wissel eventueel met de knoppen bovenin van modus. Klik of teken op het scherm om het screenshot te maken.
Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een plaatselijke screenshot? U kunt op een Windows-pc een schermafdruk maken door op de toets "Print Screen" op uw toetsenbord te drukken. Dit maakt een foto van uw hele scherm en slaat deze op uw klembord op. U kunt deze afbeelding dan plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop.
Op een Mac kunt u een schermafdruk maken door de toetsen "Command + Shift + 3" tegelijk in te drukken. Dit maakt een foto van uw hele scherm en slaat het op uw bureaublad op als een PNG-bestand.

Dus, hoe maak je een screenshot zonder print screen?

Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken zonder de print screen knop te gebruiken.
De eerste manier is om het Knipselgereedschap te gebruiken. Het Knipselgereedschap is een programma dat met Windows wordt meegeleverd en in het menu Start te vinden is. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. U kunt dan het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, maakt het knipselgereedschap een schermafbeelding en slaat die op als een afbeeldingsbestand.
De tweede manier om een screenshot te maken is met de snelkoppeling Windows+PrtScn. Deze sneltoets maakt een screenshot van het hele scherm en slaat het op als een afbeeldingsbestand. Het bestand wordt opgeslagen in de map Screenshots in uw map Afbeeldingen.
De derde manier om een screenshot te maken is met de snelkoppeling Alt+PrtScn. Deze snelkoppeling maakt een screenshot van het actieve venster en slaat het op als een afbeeldingsbestand. Het bestand wordt opgeslagen in de map Screenshots in de map Afbeeldingen.

Door Etom

Vergelijkbare artikelen

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen? :: Hoeveel kost laptop reparatie?
Handige links