Huis > W > Wat Doet Een Touchpad?

Wat doet een touchpad?

Een trackpad, ook wel touchpad genoemd, is een aanrakingsgevoelig oppervlak waarmee bepaald kan worden waar de gebruiker zijn vinger op het oppervlak houdt. Door de vinger over het oppervlak te bewegen wordt de muisaanwijzer op het scherm verplaatst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe kan ik zonder muis werken?

U kunt de muistoetsen ook inschakelen via het toetsenbord. Houd de linker Alt en Shift-toetsen ingedrukt en druk op Num Lock op het numerieke deel van uw toetsenbord. Zodra het venster Muistoetsen verschijnt, drukt u net zo vaak als nodig op Tab totdat de knop OK is geselecteerd (is in principe standaard het geval). Dienovereenkomstig, hoe werken op laptop zonder muis? Windows. Als je besturingssysteem beschikt over Muistoetsen, Ga dan naar Start > Configuratiescherm > Toegankelijkheid om het te activeren. Hiermee kun je de pijltjestoetsen gebruiken om je cursor te bewegen in plaats van met de muis.

Hoe doe je rechtermuisknop op MacBook?

Er zijn een paar manieren om rechts te klikken op een MacBook, afhankelijk van het model dat je hebt. Als je een nieuwere MacBook hebt met een Force Touch-trackpad, kun je geforceerd klikken door met iets meer kracht op het trackpad te drukken dan bij een gewone klik. U kunt ook de optie "Secundair klikken" inschakelen in Systeemvoorkeuren, waarmee u rechts kunt klikken door met twee vingers op het trackpad te klikken. Oudere MacBooks zonder Force Touch-trackpad kunnen rechts klikken door de Control-toets ingedrukt te houden tijdens het klikken. Mensen vragen ook: hoe noem je het pijltje van de muis? De pijl van de muis wordt gewoonlijk de muisaanwijzer genoemd.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Hoe maak je je eigen cursor?

Aanwijzers zelf maken

Op de website: http://www.rw-designer.com/online-cursor-editor kun je zelf een muisaanwijzer maken. Daarna de gemaakte aanwijzers een-voor-een downloaden en kopiëren naar de map C:\Windows\Cursor en vervolgens instellen volgens de aanwijzingen hierboven bij 'Extra muisaanwijzers'.
Hoe kun je je cursor veranderen naar een kruis? Ga naar configuratiescherm => muis => aanwijzers. En stel daar de pijl weer in.

Waar zit de F lock toets?

De Fn-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden linksonder naast de Ctrl-toets. De Fn-toets mag niet met de functietoetsen F1 t/m F12 verward worden. Men kan zich ook afvragen: welke f toets voor geluid? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het computer- of laptopmodel dat u gebruikt. Meestal is de f-toets voor geluid echter de f10-toets of de f12-toets.

Waar staat de Caps Lock toets?

De Caps Lock-toets zit meestal op dezelfde plaats als de Shift-toets op een toetsenbord. Hij zit meestal aan de linkerkant van het toetsenbord, boven de Tab-toets.

Door Parette

Vergelijkbare artikelen

Hoe touchpad inschakelen HP? :: Hoe zet ik mijn touchpad weer aan?
Handige links