Huis > W > Wat Doet Een Laserprinter?

Wat doet een laserprinter?

Een laserprinter drukt tekst en afbeeldingen af door middel van een toner (zwart of gekleurd poeder) aan het papier te hechten. De naam van laserprinters komen doordat de printers oorspronkelijk gebruik maakten van laserlicht. Tegenwoordig worden ook led-printers 'laserprinters' genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat is de beste mini fotoprinter?

Gewicht
1HP Sprocket New Edition284 g
2G&G Pocket printer voor Android & Apple278 g
3Fujifilm Instax Mini Link335 g
4Canon Zoemini481 g
Wat is een goede all-in-one printer voor thuis? De 5 beste all-in-one printers in een oogopslag

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw - De beste all-in-one printer voor hoge kwaliteit prints. Brother MFC-J5330DW - Dé all-in-one printer mét A3-formaat. Lexmark MB2236adw - Robuuste all-in-one voor elk kantoor. HP OfficeJet Pro 8022 - De snelste inkjet all-in-one printer.

Je kunt ook vragen wat is de beste printer voor thuis?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals welk type printer u zoekt (inkjet of laser), hoeveel u bereid bent uit te geven en welke functies u zoekt. Enkele van de beste printers voor thuisgebruik zijn de HP Envy 4520, de Canon Pixma MG5720 en de Epson WorkForce WF-3640. Welk fotopapier voor laserprinter? Laserprinters werken over het algemeen het beste met glanzend papier, omdat dit papier scherpere afbeeldingen oplevert. Sommige laserprinters werken echter ook goed met halfglanzend of mat papier. Het hangt echt af van het specifieke printermodel. Voor de beste resultaten is het altijd raadzaam de documentatie van de printer te raadplegen of rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Vervolgens, wat is laser papier?

Laserpapier is hard en glad en heeft een oppervlak dat speciaal ontworpen is om de hoge temperaturen van tonerdeeltjes te weerstaan. Dit geeft je heldere afrukken die scherper en contrastrijk zijn. Dit geldt ook voor inkjetpapier zodat kleuren levendiger en nauwkeuriger worden afgedrukt. En nog een vraag, hoe weet je of je een laserprinter hebt? Een laserprinter gebruik geen inkt, maar toner om een afdruk te maken. Toner is een poeder dat met een hoge temperatuur op een pagina wordt gesmolten. Dit wordt in grote toners verkocht, waardoor je lang print zonder deze te vervangen.

Dienovereenkomstig, waar op letten bij aankoop laserprinter?

Als de laserprinter hoofdzakelijk wordt gebruikt voor tekstdocumenten kun je volstaan met een resolutie van 600 dpi. Als je ook regelmatig grafische documenten (bv. grafieken of schema's) afdrukt, kan een printer met een resolutie van 1200 dpi een interessante optie zijn. Wat zijn de nadelen van een laserprinter? Laserprinters hebben verschillende nadelen. Ze zijn over het algemeen duurder dan inkjetprinters en ze zijn vaak langzamer. Bovendien hebben ze speciaal papier en toner nodig, wat duur kan zijn. Laserprinters produceren ook meer warmte dan inkjetprinters, wat een probleem kan zijn bij warm weer.

Hoe werkt een kleuren laserprinter?

Een kleurenlaserprinter maakt gebruik van een proces dat bekend staat als elektrostatisch afdrukken op basis van toner. Dit proces begint met een laserstraal die een beeld van het document op een draaiende trommel projecteert. De drum is gecoat met een geladen fotogeleider, die vervolgens selectief wordt blootgesteld aan de laserstraal. Deze belichting laadt de delen van de drum op die door de toner zullen worden geraakt.
De drum draait vervolgens in een tonercartridge, die kleurentoner (poeder) bevat. De toner wordt aangetrokken door de geladen gebieden van de drum en wordt vervolgens overgebracht op het papier. Het papier wordt vervolgens door een fuser geleid, die de toner op het papier smelt.

Door Boycie Buckless

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste LED printer? :: Wat is beter laserprinter of LED-printer?
Handige links