Huis > H > Hoe Werkt Lookup?

Hoe werkt lookup?

ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Wat is Xlookup in het Nederlands?

Gedurende 35 jaar is VLOOKUP één van de populairste Excel-functies gebleken. Er is echter een 'new kid on the block': sedert vorige zomer is de XLOOKUP – of in het Nederlands X. ZOEKEN – beschikbaar (*). In dit artikel bekijken we enkele van de extra voordelen van deze nieuwste functie. Wat is een Tabelmatrix? De tabelmatrix is de tabel waarin Excel met de zoekwaarde moet gaan zoeken. In ons voorbeeld is dit het bereik A2:B5. Het is belangrijk om in de formule dit als een absoluut adres ($A$2:$B$5) op te nemen.

Mensen vragen ook: hoe maak ik een vlookup?

Een VLOOKUP, of Vertical Lookup, is een functie in Excel waarmee u een waarde in een tabel kunt zoeken en een overeenkomstige waarde uit die tabel kunt teruggeven.
Om een VLOOKUP te maken moet u een tabel met gegevens hebben met ten minste twee kolommen. De eerste kolom is de kolom waarin u wilt zoeken, en de tweede kolom is de kolom die de waarden bevat die u wilt teruggeven.
In het onderstaande voorbeeld hebben we een gegevenstabel met een lijst van werknemers en hun respectieve ID-nummers. We willen een VLOOKUP gebruiken om het ID-nummer van een werknemer te vinden op basis van zijn naam.
Daartoe moeten we eerst een verwijzing maken naar de gegevenstabel. Dat doen we door de hele gegevenstabel te selecteren en die een naam te geven. In dit voorbeeld noemen we onze tabel "EmployeeData".
Vervolgens moeten we de VLOOKUP-formule maken. De VLOOKUP-formule heeft vier argumenten:
=VLOOKUP(value, table, col, [range_lookup])
Het argument "value" is de waarde die u wilt opzoeken in de eerste kolom van de tabel. In ons voorbeeld is dit de naam van de werknemer.
Het argument "tabel" is de verwijzing naar de tabel met gegevens die u wilt doorzoeken. In ons voorbeeld is dit de verwijzing naar onze tabel "EmployeeData".
Het argument "col" is het kolomnummer van de tabel die de waarden bevat die u wilt teruggeven. In ons voorbeeld is dit de tweede kolom van de tabel, die de ID-nummers van de werknemers bevat.
Het argument "range_lookup" is een optioneel argument dat aangeeft of u een benaderde of exacte overeenkomst wilt teruggeven. Als u TRUE specificeert of dit argument weglaat, wordt een benaderende overeenkomst geretourneerd. Als Hoe werkt de index functie in Excel? De indexfunctie in Excel retourneert een waarde of de verwijzing naar een waarde binnen een tabel of bereik. De syntaxis voor de indexfunctie is als volgt: index(matrix,rij_getal,kolom_getal). De parameter array is vereist en is het cellenbereik dat de tabel of het bereik vormt waaruit de indexfunctie een waarde teruggeeft. De parameter rij_nummer is facultatief en is het nummer van de rij in de matrix waarvan de indexfunctie een waarde teruggeeft. De parameter column_num is ook facultatief en is het nummer van de kolom in de matrix waaruit de indexfunctie een waarde teruggeeft. Als de parameters row_num en column_num worden weggelaten, geeft de indexfunctie de gehele matrix terug.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"") Wat is Countif in Nederlands? ALS (COUNTIFS) Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Google Spreadsheets. Retourneert het aantal van een bereik op basis van meerdere criteria.

Wat dit betreft, hoe maak je een zoekfunctie in excel?

De makkelijkste manier om te zoeken is met de sneltoetsencombinatie Ctrl-F te gebruiken. Excel opent dan een venster waarin u een woord, getal of tekencombinatie kunt zoeken. Gebruikt u liever de menu-structuur? Dan kiest u in het Lint Start => Zoeken en Selecteren => Zoeken. Je kunt ook vragen wat betekent n b in excel? De "n b" in excel wordt gebruikt als een logische test om te zien of een cel een getal bevat of niet. Als de cel geen getal bevat, zal de logische test FALSE opleveren.

Hoe vergelijk ik 2 kolommen in Excel?

Er zijn een paar manieren om kolommen in Excel te vergelijken:
1. Gebruik de functies INDEX en MATCH.
2. Gebruik de functie VLOOKUP.
3. Gebruik de functie COUNTIF.
4. Gebruik de functie SUMIF.
5. Gebruik de functie IF.
6. Gebruik de voorwaardelijke opmaakfunctie.
7. Gebruik de functie Bestanden vergelijken.
8. De wizard Werkbladen samenvoegen gebruiken.
9. Gebruik de Wizard Draaitabel en Draaikaart.
10. Gebruik de functie Gegevensconsolidatie.

Door Edgard Cookus

Vergelijkbare artikelen

Waar of onwaar in Excel? :: Wat is een lokaal account?
Handige links