Wat is LPK?
Met het LPK kan de JGZ flexibel invulling geven aan het Basispakket JGZ en daardoor beter aansluiten op de behoeften en mogelijkheden van jeugdigen en hun ouders. Zo biedt de JGZ zorg op maat. Het LPK is per 1 januari 2016 van kracht en vervangt de Richtlijn Contactmomenten JGZ 0-19.
Men kan zich ook afvragen: wat kost een lpk keuring?
De kosten voor een keuringsbegeleiding zijn afhankelijk van de efficiëntie waarmee deze uitgevoerd kan worden. U moet rekening houden met circa € 230 per begeleiding. Globaal kunt u met de volgende staffel rekenen. 1 BOVAG/AMTeK-keurmeester met 2 modules (laadklep + 1 module) € 500 per jaar. Wat is opgenomen in het basispakket JGZ? Inhoud Basispakket JGZ
Kindermishandeling, overgewicht, internetgebruik en contactmoment adolescenten kregen al langer aandacht, maar worden nu ook wettelijk vastgelegd in het basispakket. Hetzelfde geldt voor voorlichting, begeleiding, en toeleiding naar zorg.
Wat staat er in het landelijk professioneel kader?
Het National Professional Framework (NPF) is een reeks normen waaraan alle beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk moeten voldoen. Het omvat normen voor onderwijs, opleiding en praktijk. Het NPF is ontworpen om gezondheidswerkers te helpen veilige en effectieve zorg te verlenen aan patiënten. Welke wet financiert JGZ? De JGZ wordt gefinancierd uit de volksverzekeringswet.
Vervolgens, waar valt de jgz onder?
Zodra je kind geboren wordt, valt hij onder de gemeentelijke gezondheidszorg. Die gemeentelijke zorg is ondergebracht bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD. Vervolgens, is jgz verplicht? Is Jeugdgezondheidszorg verplicht? Het aanbieden van JGZ door JGZ-organisaties is dus verplicht. Maar ouders en jongeren vanaf 12 jaar zijn niet verplicht hier gebruik van te maken. Als jij/jullie geen gebruik willen maken van de JGZ of bepaalde onderdelen daarvan, kun je dat doorgeven.
Hoe wordt de jeugdgezondheidszorg gefinancierd?
Veel van de basisvoorzieningen worden niet door de gemeente gefinancierd maar zijn op andere wijze gefinancierd: Op basis van andere wetgeving (bijvoorbeeld onderwijs). Door zorgverzekeringen (onder andere huisarts en verloskundige). Mensen vragen ook: hoe wordt de jeugdwet gefinancierd? Het antwoord op deze vraag is onduidelijk. Het is mogelijk dat de Jeugdwet zal worden gefinancierd door een combinatie van federale, nationale en lokale financieringsbronnen. Het is echter ook mogelijk dat de wet hoofdzakelijk uit particuliere giften zal worden gefinancierd.
Wie betaalt voor de GGD?
De GGD wordt voornamelijk door de Nederlandse overheid betaald via belastingen. De GGD is echter ook afhankelijk van andere financieringsbronnen, waaronder vergoedingen voor diensten, subsidies en donaties.